ALBERT NAĐ: Srbija može direktno u Katar, Kokeza radi odličan posao!

Tanjug

09. 12. 2020. u 12:44

АЛБЕРТ НАЂ: Србија може директно у Катар, Кокеза ради одличан посао!

Foto arhiva VN

Nekadašnji reprezentativac i fudbaler Partizana Albert Nađ izjavio je da je Srbiji mesto na Svetskom prenstvu u Kataru i naglasio da je predsednik Saveza Slaviša Kokeza uradio mnogo na planu infrasturkutre za srpski fudbal.

"Ne vidim zašto se naša reprezentacija ne bi borila za prvo mesto u grupi i direktan plasman na Mundijal. Večito se zadovoljavamo malim stvarima, tako je bilo i sa onom čuvenom generacijom iz devedestih, imali smo Deju, Mihu, Peđu, Piksija, Jokana, Đuku, pa smo opet otišli na Svetsko prvenstvo preko baraža", rekao je Nađ za Blic.

Svi govore o Portugalu kao apsolutnom favoritu, a ja bih podsetio da sa njima često odmeravamo snage u poslednje vreme i nisam video da su nas u nekoj utakmici toliko nadigrali, dodao je Nađ.

"Uvek je bilo neizvesno i napeto. Bitno je samo da budemo maksimalno koncentrisani i da svaku utakmicu u kvalifikacijama shvatimo kao presudnu na putu za Katar. Biće to vrlo zanimljiva grupa”.

On je trenutno trener Teleoptika i kaže da je prijatno iznenađen kvalitetom terena na stadionima u Srpskoj ligi.

"Sve je to zasluga ljudi koji sede u rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije. Otkad je Slaviša Kokeza na čelu krovne organizacije, urađeno je zaista mnogo na planu infrastrukture na teritoriji cele zemlje. Tu mislim i na Beograd i na Vojvodinu, isto tako istočni i zapadni region.Naravno, uvek može bolje. Na nama je da svim snagama i svi zajedno učinimo sve što možemo da srpski fudbal nastavi da napreduje i da se razvija u pozitivnom smeru“, kaže Nađ.

Dodaje da sada iz ove trenerske perspektive potpuno drugačije posmatra stvari kada je reč o arbitrima i spornim situacijama.

"Dok sam bio igrač, razmišljao sam samo u jednom smeru. Sada vidim da ni sudijama nije lako. Gledaš sa strane i shvatiš da je neke situacije vrlo teško proceniti i u deliću sekunde doneti pravu odluku, a treneri po navici kukaju da su oštećeni", istakao je između ostalog Nađ.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Slobodan Lazović

09.12.2020. 12:54

Što je babi milo to joj se i snilo. Nema nas među 24 reprezentacije na Evropskom prvenstvu, a da budemo među 13 iz Evrope na Svtskom - svašta.