KAVANI RASISTA? Ponavlja se istorija, zbog iste reči Suarez drakonski kažnjen

Novosti online

30. 11. 2020. u 09:18

EDINSON Kavani je doneo pobedu Mančester junajtedu protiv Sautemptona, ali ostrvski mediji se ne bave njegovim fudbalskim majstorstvom nego optužuju Urugvajca za rasizam!

КАВАНИ РАСИСТА? Понавља се историја, због исте речи Суарез драконски кажњен

Foto: EPA-EFE/Phil Noble / POOL

- Hvala ti, negrito (mali crnac na španskom) - napisao je KAvani na svom Tviteru, a Englezi su ga odmah optužili za rasizam.

Kavani je ponovio dobro poznatu činjenicu da u Južnoj americi negro, a naročito deminutiv negrito nisu rasističkim neg onazivi od milja, ali je ipak bio primoran da obriše sporni tvit.

Slične probleme sa ostrvskim medijima, imao je pre šest godina Kavanijev zemljak Luis Suarez. On je tada kažnjen sa osam utakmica neigranja i 40.000 funti zbog toga što je Patrisa Evru nazvao negrito u utakmici Liverpula i MAnčester junajteda.

- Moja supruga mene zove negro, moja baka i deda me zovu negrito, a baka tako zove i dedu. To je normalna reč u Urugvaju - branio se tada Suarez, ali se nije odbranio.

- Kavani je upoznat da ta reč ima negativnu konotaciju ovde - poručili su iz engleskog FA, što može da znači samo jedno - Urugvajca čeka teška kazna!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana