NIJE VIDEO BOŽJU RUKU: Bili su u takvom položaju da je pomoćnik Dočev sve bolje pratio

M. B.

29. 11. 2020. u 08:00

ČETIRI minuta fudbalskih čuda u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 1986. na meču Argentina - Engleska bila su dovoljna da Dijego Armando Maradona utaba stazu ka fudbalskoj besmrtnosti.

НИЈЕ ВИДЕО БОЖЈУ РУКУ: Били су у таквом положају да је помоћник Дочев све боље пратио

Foto AP

Kontroverzan gol rukom, pa "slalom" kroz kompletnu odbranu Engleske omogućili su "gaučosima" da vrate nadobudnim Englezima i za sve ono što nije imalo veze sa fudbalskim terenom, a pored čudesnog "El Pibea" u centru pažnje bio je arbitar iz Tunisa Al bin Naser.

Mediji u njegovoj zemlji su nekoliko dana posle smrti Maradone pronašli 76-godišnjeg penzionisanog sudiju koji se prisetio scena sa stadiona "Acteka" kao da su se one dogodile pre nekoliko dana a ne pre više od 34 godine.

- Krenuo bih od drugog gola koji mnogi i danas, po meni s pravom, smatraju najboljim golom svih vremena. Engleski defanzivci su u tri navrata pokušali da obore Maradonu i nijednom u tome nisu uspeli. Bio sam ubeđen da će ga oboriti u šesnaestercu i bio sam spreman da odmah pokažem na belu tačku, ali to se ipak nije dogodilo. Ponosan sam zbog činjenice da nisam ni u jednoj od te tri situacije sprečio postizanje gola koji je ušao u istoriju fudbala - istakao je Bin Naser.

FOTO: Arhiva novosti

Nekoliko minuta ranije iskusni, 42-godišnji sudija, je imao priliku da spreči gol koji nije najlepši, ali je svakako najkontroverzniji koji je ova igra priredila ljubiteljima fudbala.

- I Maradona i Šilton su bili u takvom položaju da nisam mogao dobro da vidim celu situaciju, pomoćnik Dončev je sve video mnogo bolje. U prvom trenutku sam oklevao, a onda sam video Dončeva kako se kreće ka centru, nije signalizirao igranje rukom i priznao sam gol. Nisam video "božju ruku" i sve ostalo je istorija.

Ne krije Bin Naser da je u finišu utakmice navijao za Englesku.

- Lineker je postigao gol za 2:1 devet minuta pre kraja. Jako sam želeo da Engleska dođe do izjednačenja, ali ne zbog osećaja krivice, već da bih još 30 minuta bio deo neverovatnog spektakla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)