KLADIO SE NA 14-GODIŠNJEG SESTRIĆA: Devet godina kasnije zaradio malo bogatstvo

Novosti online

23. 11. 2020. u 17:50

DEBI na golu engleske reprezentacije bio je ostvarenje sna za golmana Mančester junajteda Dina Hendersona, ali je i napunilo džepove njegovog ujaka.

КЛАДИО СЕ НА 14-ГОДИШЊЕГ СЕСТРИЋА: Девет година касније зарадио мало богатство

EPA-EFE/Carl Recine

Martin Planket iz Grimzbija uložio je 2011. godine 25 funti na opkladu da će njegov sestrić obući dres reprezentacije kad je ovaj imao 14 godina. Bilo je to u vreme dok je čuvar mreže Junajteda još pravio prve fudbalske korake u akademiji Karlajla i ta investicija donela mu je 12.500 funti.

- Dinu nisam govorio ništa o opkladi, ali sam ga obavestio o tome kad je iz kladionice stigla potvrda da sam dobio - rekao je Martin.

- On je dobar momak, zaslužio je to. Svi koji su ga gledali znali su da će jednog dana doći na vrh - dodao je stric 23-godišnjeg novog reprezentativca Gordog Albiona.

Ujak nije jedini koji je profitirao od Hendersonovog debija. U njega su verovale i mama i baka. One su ipak zaradile nešto manje novca, pošto su opkladu stavile kad je Din već potpisao za MAnčester junajted, pa je kvota pala sa 500 na 50. Ipak, inkasirale su po 2.500 funti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024