TUMBAKOVIĆ: Krivce ćemo tražiti u glavu, Kolarov to nije, da je postojala i najmanja šansa igrao bi

Novosti online

17. 11. 2020. u 18:46

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da će se posle utakmice sa Rusijom tražiti krivci za neuspehe nacionalnog tima, ako treba da se traže.

ТУМБАКОВИЋ: Кривце ћемо тражити у главу, Коларов то није, да је постојала и најмања шанса играо би

FOTO: N. Paraušić

- Kada se slegnu utisci, završi utakmica protiv Rusije, napravićemo detaljnu analizu urađenog u prethodnom periodu i tačno ćemo u glavu tražiti krivce, ako treba da ih tražimo. Ali, izvući ćemo pre svega pouku za ono što treba da dođe u buduće, u narednim kvalifikacijama i budućim utakmicama reprezentacije - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

"Orlovi" u ovom reprezentativnom ciklusu najpre poraženi od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo, a potom su igrali nerešeno sa Mađarskom posle čega su blizu ispadanja u niži rang Lige nacija.

Srpskom timu sledi duel sa Rusijom, u kom mu je potrebna pobeda, ali i poraz Turske od Mađarske, kako bi tim Ljubiše Tumbakovića i dalje bio član Lige B.

- Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro, onda su to lakše protivnici u nižoj ligi od ove naše - naveo je Tumbaković.

Naša selekcija će narednu utakmicu igrati sa Rusijom (sreda, 20.45) koja, po rečima Tumbakvoića, sama po sebi predstavlja dodatni motiv.

- Svaka utakmica je dodatni motiv za svakog reprezentativca. Utakmica sa Rusijom posebno inspiriše, jer je to posebna fudbalska nacija koja sama po sebi inspiriše. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultat, ali to ne zavisi samo od nas, već i od protivnika.

Selektor Ljubiša Tumbaković i vezista Sergej Milinković-Savić/FOTO: N. Paraušić

Aleksandar Kolarov nije igrao protiv Škotske, a selektor je kazao da mu smeta "medijsko spinovanje".

- Posebno mi smeta ta medijska ujdurma kada je Kolarov u pitanju, spinovanje, stvari koje nisu proverene. Da je postojala najmanja šansa da igra, on bi igrao. On je 15 godina reprezentativac, a mi ga stavljamo u situaciju da treba da se pravda i da neko ne veruje u ispravnost njegove izjave da ne može da igra. Apsolutno sam na njegovoj strani. Da je postojala minimalna šansa da igra, on bi igrao.

Dodatno je upitan da li je istina da Kolarov nije hteo da šutira penal.

- Malopre sam rekao kakav je on momak, reprezentativac, ličnost. Ko je Aleksandar Kolarov... To celo spinovanje odgovara priči da pričamo kada čovek nije tu. Nije bio u sastavu i bilo je logično da ne šutira penal. A, to što smo mi pomislili da bi nam tog momenta falio njegov penal, možda i to nije bilo korektno.

Novinari su ga potom pitali da li bi ga pozvao za martovsko okupljanje da se sada poziva, Tumbaković je odgovorio: "Naravno da bih ga pozvao".

Selektor neće moći da računa na Sašu Lukića, koji je suspendovan, kao i povređenog Dušana Tadića.

Kada je reč o kapitenu protiv Rusije, pošto Kolarov i Tadić neće igrati, Tumbaković je rekao da će to "videti" posle treninga i "ko bude bio zdrav".

Na konferenciji se pojavio i fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić koji je tkaođe izneo očekivanja pred meč sa "zbornajom".

- Svaki igrač je dao sve od sebe. Svi znamo šta smo propustili i sada treba da se okrenemo ka nekim boljim rezultatima, završimo utakmicu koju imamo sutra, naravno sa pozitivnim rezultatom, i spremimo se za sledeće okupljanje - rekao je Milinković-Savić.

Sergej Milinković-Savić izneo očekivanja pred duel sa Rusijom/FOTO: N. Paraušić

Vezista je upitan u kojoj meri su krivi igrači, stručni štab i predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

- Mislim da smo mi igrači najviše odgovorni za neuspeh. Mi smo igrali i najviše smo se pitali. Ali, svi smo u tome i svi snosimo zajedničku odgovornost.

Sledeće godine u martu počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a žreb je zakazan za 7. decembar.

- Došao je takav momenat da nismo pobedili u poslednjim utakmicama. Mislim, naravno da imamo kvalitet da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, što ćemo i pokazati.

Sergej je naveo da je samo prisustvo u reprezentaciji Srbije dovoljan motiv i istakao da će ekipa biti spremna za duel sa Rusijom.

- Sam poziv za reprezentaciju je dovoljna motivacija. Spremićemo se dobro za Rusiju i daćemo sve od sebe kao i na svakoj prethodnoj. Imali smo sasvim dovoljno vremena da se odmorimo i bićemo spremni za utakmicu - zaključio je Milinković-Savić.

Podsetimo, Srbija do sada nije zabeležila nijednu pobedu u Ligi nacija i ima tri osvojena boda, dok Rusi drže čelnu poziciju sa osam bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)