TUŽNA PRIČA KRISTIJANA RONALDA: Tražio je žene koje su ga spasle gladi, jedna se javila i otkrila detalje...

Novosti online

16. 11. 2020. u 17:46

Postao je najbogatiji fudbaler svih vremena i jedan od najboljih igrača ikada, ali nije mu sve bilo tako bajno u njegovom detinjstvu.

ТУЖНА ПРИЧА КРИСТИЈАНА РОНАЛДА: Тражио је жене које су га спасле глади, једна се јавила и открила детаље...

FOTO: EPA

Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala, prvi je fudbaler koji je u karijeri zaradio više od 1.000.000.000 dolara, ali njegova životna priča uopšte nije jednostavna.

Kada je bio dečak, Kristijano je odrastao u šestočlanoj porodiciji koja je bila siromašna, a i njegov otac se posle borbe u ratovima "lečio" alkoholizmom.

Zbog svega toga, njegova majka Dolores imala je jako težak zadatak da odgaja decu i vodi računa o suprugu alkoholičaru.

U takvoj situaciji, Dolores je bila ta koja se trudila da obezbedi dovoljno novca za svoju decu, ali često to nije bio slučaj koliko je bilo potrebno. Ronaldo je bio vrlo talentovan kao dečak i sa 12 godina je postao član Sportinga iz Lisabona.

Tada je bio potpuno sam, bez porodice i često nije imao novca da za hranu. Neretko je bio gladan.

"Imao sam 12 godina i nisam imao novca. Živeo sam sa drugim igračima vršnjacima iz drugih delova Portugala. Bilo mi je jako teško bez porodice. Sećam se da je tamo bio jedan "Mekdonalds" u kom smo dobijali hamburgere koje nisu uspeli da prodaju. U njemu je radila jedna žena i još dve devojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađem", otkrio je Ronaldo prošle godine u jednom intervjuu na britanskoj televiziji.

Naravno, ono što je usledilo jeste reakcija Kristijanovih fanova koju su odmah započeli potragu, a sve je išlo preko društvenih mreža. Posle nekog vremena javila se žena po imenu Paula Lesa.

"Pojavili bi se ispred resotorana i kada bi ostalo nekoliko hamburgera, menadžer bi nam dozvolio da ih damo njima. Jedan od dečaka bio je i Kristijano, koji je bio najplašljiviji. Oni su dolazili skoro svako veče", rekla je Paula za radio "Renascencu".

"Sada mi je sve to simpatično. Rekla sam sinu i on nije mogao da veruje. Bilo mu je teško da zamisli da je njegova majka davala Ronaldu hamburgere. Moj muž je znao za to, jer je nekoliko puta dolazio po mene na posao, pa je viđao Kristijana tamo", dodala je Paula.

Kristijano Ronaldo je u međuvremenu otkrio da bi voleo da te radnice iz "Mekdonaldsa" dođu kod njega na večeru, ne bi li im se odužio za njihovu pomoć

Kada su je pronašli, Paula je rekla da će rado prihvatiti taj poziv.

"Prvo ću mu se zahvaliti, a onda ćemo razgovarati i prisetiti se prošlih vremena", rekla je Paula.

(MONDO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)