EURO IPAK U 12 GRADOVA: Rusija i Engleska na čekanju

Novosti online

14. 11. 2020. u 13:52

EVROPSKA fudbalska unija tvrdoglavo insistira da se predstojeći EURO održi u originalnom formatu, sa 12 gradova domaćina.

ЕУРО ИПАК У 12 ГРАДОВА: Русија и Енглеска на чекању

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Prethodnih nedelja pojavila se nezvanična informacija da se ceo turnir "seli" u rusiju, a ovoh dana, engleski mediji su spekulisali da bi domaćinstvo mogli da preuzmu Engleska i Škotska (koja bi bila domaćin samo jednom, protiv Engleske), ali u subotu je predstavnik za medije Uefe odbacio mogućnost promene domaćinstva.

- Nameravamo da održimo EURO u formatu i na lokacijama potvrđenim ranije i usko sarađujemo sa svim gradovima domaćinima. S obzirom na okolnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa, nad kojim ni UEFA ni lokalni organizacioni odbori nemaju kontrolu, još ne znamo kakve će biti mogućnosti da gledaoci budu na tribinama - objavila je UEFA.

U izjavi se ipak dodaje da, iako planova za prebacivanje svega u jednu zemlju još nema, takva odluka može biti doneta u budućnosti.

Rusija je ranije izrazila spremnost da ugosti najjače evropske selekcije, dok se iz engleskog FA nisu zvanično oglašavali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024