MAKSIMIR OPET ZAVIJEN U CRNO: Preminuo još jedan legendarni igrač modrih

Novosti online

12. 11. 2020. u 11:13

NADVILO se crnilo nad Maksimir, otišla je zauvek još jedna Dinamova legenda. Iznenada je u četvrtak ujutro, u 76.godini preminuo Krasnodar Rora, još jedan iz legendarne generacije koja je 1967. godine donela modrima pehar Kupa sajamskih gradova.

МАКСИМИР ОПЕТ ЗАВИЈЕН У ЦРНО: Преминуо још један легендарни играч модрих

FOTO: Jutjub Printskrin

Još u utorak oprostio se, sa suzama u očima i teškog glasa, od saigrača Slavena Zambate, a preminuo je maWe od 48 sati posle toga.

Navijači dinama Roru će patiti kao jednog od najboljih igrača u istoriji kluba sa Maksimira, levokrilnog napadača koji je za 10 godina u modrom dresu zabeležio 459 utakmica na kojima je postigao 90 golova.

Posle Dinama nastupao je za belgijski Standard i francuski Nansi gde je bio saigrač budućoj zvezdi svetskog fudbala Mišelu Platiniju.

- Nikada ne bih postao onako dobar igrač da posle svakog treninga nisam ostajao da doatno radim sa Rorom - govorio je trostruki osvajač Zlatne lopte.

U Dinamo se vratio kao trener mlađih kategorija, a poslednjih godina bio je cenjen fudbalski komentator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoran

12.11.2020. 15:13

Sećam se dana kada je trenirao Radnički Kragujevac, susreta na Hvaru. Siguran sam da je bio dobar čovek. U to ime: počivaj u miru, Krasnodare.