CRVENO-BELA DOMINACIJA: FK Crvena zvezda-dva miliona pratilaca na društvenim mrežama

Tanjug

11. 11. 2020. u 13:45

Fudbalski klub Crvena zvezda u poslednjih nekoliko godina beleži sjajne rezultate na terenu, kako u domaćim, tako i evropskim okvirima, a sve to je ispraćeno i na društvenim mrežama gde crveno-beli imaju dva miliona pratilaca.

ЦРВЕНО-БЕЛА ДОМИНАЦИЈА: ФК Црвена звезда-два милиона пратилаца на друштвеним мрежама

foto: EPA

- Dva miliona pratilaca Crvene zvezde imalo je priliku da isprati svaku utakmicu voljenog tima, brojne zanimljive momente i raznolike emisije u kojima smo za cilj postavili da našu publiku što bolje upoznamo sa igračima, ali i svakodnevnim dešavanjima na stadionu „Rajko Mitić“. Velika angažovanost i kvalitet materijala koji smo pružili ljubiteljima Crvene zvezde dovela nas je do brojke od dva miliona pratilaca na svim društvenim mrežama", navodi se na sajtu crveno-belih.


Kako se ističe, Crvena zvezda kao evropski i svetski prvak trudi se da na svakom polju bude u vrhu evropskog fudbala, tako je i u oblasti društvenih mreža.

- Naš klub se može pohvaliti činjenicom da se u Srbiji bez premca nalazi na prvom mestu kada su u pitanju mreže koje uživaju najveću popularnost u celom svetu. Na osam različitih mreža naš klub ima ukupno 17 zvaničnih profila. Instagram, Fejsbuk, Jutjub, Tviter, Viber i Tik-Tok prednjače po broju pratilaca, međutim naš klub svoju publiku ima i na nešto manje popularnim mrežama u ovom trenutku kao što su Snepčet i Vkontakt", poručuju iz Zvezde.

Najveći broj pratilaca Crvena zvezda ima na zvaničnoj Fejsbuk stranici. Ukupno 781.749 navijača novosti iz crveno-bele porodice prati ovim putem.

Ni zvanični Instagram nalog kluba ne zaostaje kada su brojke u pitanju. Upravo na ovoj mreži koja trenutno beleži najveću popularnost u svetu Crvena zvezda ima 419.013 pratilaca, a ta brojka iz dana u dan raste čemu svedoči činjenica da je u septembru mesecu prošle godine klub imao 331.000 pratilaca.

Osim ovog naloga klub se može na Instagramu pohvaliti i stranicom Omladinske škole (28.191 pratilac), koja prati svakodnevni razvoj mladih bisera i fenomenalne rezultate koje postižu mlađe selekcije Crvena zvezde.

Navijači Crvene zvezde, osim što podržavaju fudbalere na različitim poljima, vole sve što klub prikazuje i na Jutjub kanalu. Na Jutjubu se može pratiti raznovrsan sadržaj kao što su konferencije, treninzi, izjave igrača, najzanimljiviji detalji sa utakmica, intervjui, radovi na stadionu i sve ono što se dešava oko kluba.

Gledaoci imaju priliku da na kanalu prate i život naših prvotimaca u emisijama „Zvezda TV“, „Zvezdaši pitaju“, „Znam svoju Zvezdu“, „DA/NE“, „Od gola do gola“, „Naša linija života“.

Upravo raznolikost navedenog sadržaja doprinela je ostvarenom velikom uspehu i na ovoj društvenoj mreži, na kojoj klub trenutno ima 135.000 pratilaca.

Vernu publiku Crvena zvezda ima i na Tviteru što pokazuje brojka od 120.135 pratilaca. Pored zvaničnog naloga na ovoj mreži Crvena zvezda je otvorila i Tviter stranicu na engleskom jeziku koja ima 5.713 pratilaca

- Odličnim odzivom publike možemo se pohvaliti i na Viberu, mreži u kojoj uživaju brojni navijači crveno-belih i na kojoj svakodnevno radimo i trudimo se da ponudom Zvezdinih stikera korišćenje ove mreše učinimo interesantnijim. Da uloženi napor daje rezultate govori cifra od 189.859 zvazdaša na ovoj aplikaciji. Crvena zvezda otvaranjem zvaničnog naloga na Tik-Toku pokazala je da prati svetske trendove i bila je jedan od prvih klubova koji su posvetili pažnju ovoj mreži. Tik-Tok je beležio najbrži rast pratilaca u prethodnom periodu i u ovom trenutku naš klub na ovoj mreži ima podršku 89.830 zvezdaša", ističu iz Zvezde.

Dobro je poznata činjenica da se ljubav prema Crvenoj zvezdi javlja u detinjstvu, zbog toga je klub pokrenuo i Jutjub kanal Zvezda Kids, kako bi mališani imali priliku da uživaju u raznovrsnim video klipovima u kojima pokušavamo da im prikažemo najzanimljivije momente i situacije čiji su glavni akteri njihovi idoli, igrači Crvene zvezde, ističu sa Marakane.

- Ovaj projekat naišao je na odličan odziv najmlađih pa tako Jutjub kanal Zvezda Kids trenutno prati 112.000 korisnika. Kako bi jedan ovakav format bio još uspešniji otvorili smo naloge i na ostalim društvenim mrežama, pa tako Instagram nalog anastasija_zvezdakids ima preko 60.000 pratilaca, a tu je još i stranica tamara_zvezdakids kao i Fejsbuk stranica posvećena najmlađima. Veliko interesovanje izazvao je i Zvezda Kids nalog na Tik-Toku, društvenoj mreži koja je opčinila celu planetu".

Ljubitelji Crvene zvezde godinu dana već uživaju u programu koji im pruža Zvezdina televizija, a koja je u skladu sa trendovima nedavno otvorila naloge i na društvenim mrežama.

- Najave emisija i brojne druge zanimljivosti možete ispratiti na Instagram i Tviter stranici Zvezda TV-a. Navijači Crvene zvezde veliki broj puta u prošlosti su dokazali da su 12. igrač našeg tima, a to se pokazalo i ovog puta. Sigurni smo da je brojka od dva miliona pratilaca samo početak i da će crveno-bela porodica iz dana u dan biti sve veća", zaključuje se u tekstu na sajtu crveno-belih.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest