BARTOMEU DOKUSURIO BARSELONU: Zbog štetnog ugovora s Amerikancima uduplao dug kluba na 1,6 milijardi?

Novosti online

10. 11. 2020. u 17:43

DANIMA se u španskoj ali i svetskoj javnosti pominje ogroman dug FK Barselone, ali u utorak su tamošnji mediji izašli i sa cifrom - katalonski gigant duguje čak 820 miliona evra. Ali to nije sve...

БАРТОМЕУ ДОКУСУРИО БАРСЕЛОНУ: Због штетног уговора с Американцима удуплао дуг клуба на 1,6 милијарди?

FOTO: EPA

Ukoliko se aktivira štetan ugovor koji je bivši predsednik Žozep Bartomeu potpisao s američkom firmom Goldman o pozajmici 800 miliona evra za rekonstrukciji stadiona, dug će se praktično uduplati.

Klub je u velikom problemu jer su zbog pandemije korona virusa prihodi od ulaznica i dolaska turista na "Kamp nou" značajno smanjeni, a pritom je ekipa prošle sezone eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona od Bajerna (8:2), što je i sa te strane smanjilo zaradu.

Takođe, Barseloni "visi mač nad glavom" zbog ugovora koji je bivši predsednik Žozep Marija Bartomeu dogovorio sa američkom kompanijom "Goldman". Ukoliko se taj posao aktivira, dug bi porastao na 1,6 milijardi evra.

Svemu tome treba dodati da najbolji fudbaler sveta Leo Mesi na kraju sezone verovatno napušta klub i jasno je da novog predsednika blaugrane čeka težak posao...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi