TEŽAK IZBOR PRED ENGLEZIMA: Ili će igrati u Albaniji ili gube službenim rezultatom!

Novosti online

10. 11. 2020. u 16:15

FUDBALSKA reprezentacija Engleske mogla bi biti sledeća žrtva korona virusa i to zbog strogih pravila Vlade Velike Britanije o karantinu.

ТЕЖАК ИЗБОР ПРЕД ЕНГЛЕЗИМА: Или ће играти у Албанији или губе службеним резултатом!

Foto AP

Naime, selekcija tri lava se 18. novembra u okviru Lige nacija sastaje saislandom koji tri dana ranije igra derbi Severa protiv Danske. Korona-protokol u Velikoj Braittaniji nalaže svima koji na Ostrvo dolaze iz Danske da automatski idu u dvonedeljni karantin.

To pravilo sprečilo bi Islanđane da igraju, pa su u opticaju dva rešenja - ili da Engleska izgubi službenim rezultatom, ili da organizuje meč na neutralnom terenu.

A kako javljaju engleski mediji, neutralni teren je Albanija, koja je prošle godine dobila velelepni stadion a uz to ima blaže mere u zaštiti od širenja koronavirusa.

Fudbalski savez Engleske pregovara sa Vladom da napravi izuzetak za selekciju Islanda, ali engleski mediji tvrde da će Dauning strit teško pristati na takav presedan.

Britanski propisi u ovom slučaju pogađaju direktno i selekciju Danske, pošto selektor vikinga neće moći da računa na devetoricu igrača koji nastupaju za engleske timove.

Možda bi bilo najbolje da se sve ove utakmice ipak odigraju u Engleskoj?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja