POTUKLE SE DEVOJČICE FUDBALERKE: Udaranje, šutiranje, čupanje za kosu - nemile scene zaprepastile prisutne (VIDEO)

A. Ilić

09. 11. 2020. u 11:11

SNIMAK koji nam dolazi iz Lazarevca sa utakmice petnaestogodišnjih fudbalerki Kolubare i Rada u okviru razvojne lige ostavio je bez reči sve. Ono što se vidi na snimku je nažalost bilo samo prvo poluvreme.

ПОТУКЛЕ СЕ ДЕВОЈЧИЦЕ ФУДБАЛЕРКЕ: Ударање, шутирање, чупање за косу - немиле сцене запрепастиле присутне (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Instagram/ŽFK Rad

"Nesumljivo je da će naše fudbalerke biti kažnjene jer nisu do kraja ispoštovale dogovor iz svlačionice. Ova situacija neka im bude za nauk i neka se dalje vode onim "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", poručila je Suzana.

Trener prvog tima ŽFK Kolubara Predrag Milovanović, koji je meč ispratio sa tribina rekao nam je da ovako nešto nikako nije smelo da se dogodi.

"Treneri obe ekipe su razdvajali decu, Ti skloniš jedno dete, drugo utrči u klinč, nisu se tukle njih četiri pet, već više igračica. Zašto su deca tako reagovala ne zna niko. Posebno jer je faul bio za naš tim. Kada su igračice izlazile sa terena kritikovao sam ih, rekao da treba da ih bude sramota toga što brukaju klub. Ne znam zbog čega je do ovoga došlo, devojčica koja je pokrenula incident na terenu nema nijedan žuti karton od kada trenira. Nijedna ekipa nije manje ili više kriva. Znam ko je Suzana Tanasković, ona bi prva utrčala da spreči incident, pozvao sam je da organizuje sastanak sa roditeljima dece Rada kako bismo stvari rešili", rekao je Predrag Milovanović.

Ipak, veći incident dogodio se posle meča. Tada su fudbalerke Rada koje su bile isključena završile ispred svlačionice domaćeg tima, a zajedno sa njima i roditelji dece.

"Po završetku utakmice naše igračice su se našle ispred svlačionice protivničkog tima, ne znam kako i zbog čega, jer sam dolazila sa terena i nastala je nova pometnja. Redari, kojih nije bilo u blizini, kao organi reda nisu ništa preduzeli. Već su sa strane posmatrali. Videvši hoškanje igračica doletela sam sa terena, bila sam ponovo neprijatna i drska prema svojim igračicama. Ponavljam, protivnička deca me nisu interesovala ni jednog trenutka, jer smatram da njih treba da umiruju njihovi predstavnici, ja nemam pravo da tuđu decu razvlačim na terenu i po trotoaru", rekla je Suzana Tanasković.

Sandra Milojević trener golmana ŽFK Kolubara koja se zatekla u svlačionici domaćeg tima, tvrdi da su roditelji i fudbalerke ŽFK Rad upale u svlačionicu domaćih igračica. Napominje da je svlačionica gostujućeg tima bila u drugoj zgradi na veštačkom terenu, udaljena 50 metara od svlačionice domaćih igračica.

"Završila se utakmica, trener tima Goca Milinović i ja krenule smo poslednje ka svlačionici. Pre toga su deca koja su isključena poslata u svlačionicu. Na izlazu sa terena stajali su roditelji naše dece, čestitali su našim igračicama na pobedi. Bile su tu i igračice prvog tima, pošto je od 15 časova igran meč Kolubare i Spartaka u Superligi Srbije. Pozdravile smo se, jedna od njih je viknula da nam se biju deca u svlačionici. Krenuli smo, ispred videle gužvu. Zatekle smo koškanje i psovanje. Krenule smo da izbacujemo decu gostujućeg tima iz svlačionice, našim fudbalerkama rečeno je da ostanu u svlačionici. Potom su se pojavili roditelji gostujućih igračica. Vređali su nas, ja sam počela da ih guram kako ne bi ušli u svlačionicu. Unutra sam videla dete koje se guši, požalila se igračica da ju je neko udario u stomak. Krenula sam sa njom da se probijam kroz gužvu, vikala sam "skloni te se, hoću dete da odvedem kod lekara". Oni su nastavili sa uvredama, s obzirom da se meč završio lekar je već otišao kući, te su dete roditelji odveli do hitne. Bilo je sve u redu sa njom. Kasnije je došla i policija, dali smo izjavu. Gospođi koju sam odgurnula sa ulaza svlačionice sam se izvinila, ona je moje izvinjenje prihvatila i na prvi pogled sve je bilo u redu. Vidim danas na druženim mrežama kako devojke koje nisu bile prisutne izbacuju gluposti, treba da napišu onako kako jeste, a ne da izbacuju laži, to je za svaku osudu. Ovako nešto ne treba nikada više da se desi. Krivim roditelje koji nisu prekinuli čarke, da je ovako nešto uradilo moje dete ja bih ga sklonila... Nadam se da ovako nešto više neće da se ponovi, rekla je Sandra Milojević za Novosti.

Ako je u ovom trenutku to uopšte bitno, fudbalerke Kolubare slavile su sa 1:0.

Snimak nemilog događaja sa terena pogledajte OVDE 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mara

09.11.2020. 09:26

Zaista sramota, ogledalo kluba gde igraju mlade devojčice, neko ko sutra treba da bude primer ali ne znam kakav.... Sramota! Kolubara je zaista dala primer kakav ne treba, a i roditelji čija deca treniraju u tom istom klubu neka se zapitaju osim ako ih i oni ne uče da tako treba....!