NOVOSTI SAZNAJU: Kazne klubovima, Vazuri i Terziću - Disciplinska komisija FSS sutra odlučuje o događajima za vreme i posle 163. derbija!

N. I.

27. 10. 2020. u 21:05 >> 21:26

DISCIPLINSKA komisija FSS će sutra konačno da "odreže" kazne za događaje tokom i pogotovo posle večitog derbija.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Казне клубовима, Вазури и Терзићу - Дисциплинска комисија ФСС сутра одлучује о догађајима за време и после 163. дербија!

FOTO: VN

Partizan i Crvena zvezda su na terenu "miroljubivo" podelili po bod posle remija (1:1), ali su crno-beli ovog puta omanuli u organizaciji najvažnije utakmice srpskog fudbala, pošto su na atletskoj stazi iza oba gola imali službena lica i foto-reportere koji, navodno, nisu to "po zanimanju".

Osim toga, disciplinci će se baviti i propustima gostujućeg kluba, čiji su igrači na terenu i rukovodioci van njega izašli iz okvira sportskog ponašanja i fer-pleja.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, oštre kazne čekaju Partizan i Zvezdu, ali i generalne direktore oba kluba, Miloša Vazuru i Zvezdana Terzića, koji su prekršili član 87 Disciplinskog pravilnika, u kom stoji:

- Igrač, trener, odgovorni funkcioner kluba, član rukovodstva kluba i Saveza, koji daje izjave u sredstvima javnog informisanja o suđenju, kazniće se: novčanom kaznom, zabranom igranja, odnosno vršenja funkcije u trajanju do šest meseci, a u težim slučajevima do godinu dana.

Podsetimo, Terzić i Vazura su odmah po završetku derbija komentarisali suđenje Novaka Simovića u meču koji je, po proceni objektivnih ljubitelja fudbala, bio, najblaže rečeno, skromnog kvaliteta. 

Prema našim saznanjima, generalnom direktoru crno-belih Vazuri preti i vremenska kazna zabrane obavljanja dužnosti jer je izjavio da je "sudija Simović u poluvremenu dobio poziv koji se ne odbija".

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna