REVOLUCIJA U FUDBALU: Uvodi se dozvoljeni ofsajd

Novosti online

27. 10. 2020. u 14:00

РЕВОЛУЦИЈА У ФУДБАЛУ: Уводи се дозвољени офсајд

Unutrašnjost VAR sobe Foto EPA

SA milimetarskim ofsajdima prvi će se "obračunati" Holanđani.

Naime, oni planiraju da uvedu "dozvoljenu grešku", što znači da napadač koji je za deset centimetara najbliži protivničkom golmanu neće biti u ofsajdu.

Oni su istakli da su se svi saglasili da Video tehnologija (VAR) nema potrebe ništa da menja ukoliko je igrač u tom "dozvoljenom" ofsajdu od jednog decimetra.

U međuvremenu, iz Engleske su, iako oni sa tim imaju najviše problema, odmah sugerisali Svetskoj fudbalskog federaciji (FIFA) da ne dozvole ovo pravilo u Holandiji.

Jedan od članova radne grupe FIFA bio je i naš sudija Dalibor Đurđević.

- Problem koji se pojavio uvođenjem VAR tehnologije, da se zbog " milimetarskih kompjuterskih ofsajda " poništavaju golovi, dovela je do, po statističkim podacima. smanjenja broja golova na utakmicama gde se VAR primenjuje. A to su svakako najgledanije svetske lige. Zbog toga je počelo da se radi na traženju rešenja kako da se ovaj problem prevaziđe - rekao je Đurđević za "Telegraf".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pedja

27.10.2020. 19:43

po meni bolje da uvedu da igrac nije u ofsajdu, u situacijama kako ih zovu "kada se vraca iz ofsajda". Jer u tim situacijama on u stvari I nije u ofsajdu.