OK BORAC OBELEŽIO JUBILEJ: 40 godina postojanja kluba iz Parađina

Novosti online

26. 10. 2020. u 11:57

Paraćinski Odbojkaški klub „Borac“ bez pompe, neformalno je obeležio svoj značajan jubilej – 40 godina od osnivanja, a za taj jubilej ponudio je svojim vernim navijačima mali poklon: važnu pobedu nad ekipom „Klek Srbijašume“ i to kao gost, u 4. kolu Prve lige Srbije.

ОК БОРАЦ ОБЕЛЕЖИО ЈУБИЛЕЈ: 40 година постојања клуба из Парађина

FOTO: OK Borac

 U godini jubileja paraćinski odbojkaši uspeli su da postignu najviše no ikad u svojoj istoriji: proglašeni su pobednicima Prve B lige u seniorskoj konkurenciji za takmičarsku 2019/2020. godinu, prekinutu zbog uvođenja vanrednog stanja, pa u ovoj sezoni nastupaju u Prvoj ligi Srbije.

"Ovo je zaista naš ogroman uspeh jer je Prva liga po rangu odmah ispod Super lige. To je profesionalna liga u kojoj moramo da igramo još kvalitetnije i bolje, sa mnogo većim obavezama svih igrača i kluba", ističe Marko Jovanović, trener.  

IGRAČI STAKLODUVAČI

 OK „Borac“ osnovan je 23. oktobra 1980. godine pri „Srpskoj fabrici stakla“, pridruživši se brojnoj sportskoj familiji u sastavu te fabrike, a odbojkaška muška ekipa takmičila se u Međuopštinskoj ligi Svetozarevo. Očekivano, devet od deset registrovanih igrača bili su zaposleni u fabrici, a osmorica su bili VKV i KV stakloduvači.

Dodaje da je sledeća utakmica narednog petka na domaćem terenu, u Paraćinu, protiv ekipe iz Smedereva. To će biti 5. kolo od ukupno 11 u jesenjem delu, a zatim sledi isto toliko kola u prolećnom.

"U Prvoj ligi igra 12 ekipa i zadovoljan sam kao trener našim učinkom do sada jer je zaista bio težak raspored na početku. Ostvarili smo dve pobede iz četiri utakmice i nalazimo se na sredini tabele. To je dobro budući da igramo prvi put u ovoj ligi i da nam je cilj ove godine da opstanemo", naglašava trener.

Zbog uspeha u prethodnoj takmičarskoj sezoni ekipa OK „Borac“ od strane Sportskog saveza opštine Paraćin proglašena je najboljom seniorskom ekipom u 2019. godini. Z. Rašić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode