STANKOVIĆ: Nedostajao je samo gol, Spiridonović i Gavrić mogu bolje!

Novosti online

26. 10. 2020. u 08:33

REMIZIRALI su fudbaleri Crvene zvezde u okviru 12. kola Superlige Srbije protiv Javora (0:0), a Dejan Stanković ističe da je ekipa imala mnogo prilika i da je samo nedostajao gol.

СТАНКОВИЋ: Недостајао је само гол, Спиридоновић и Гаврић могу боље!

FOTO: M. Vukadinović

"Nemam šta da zamerim igračima, jer u ovom momentu smo prinuđeni da rotiramo kako ne bi „popucali“ do 16. decembra. Promešao sam sastav i samo je falio gol da se utakmica otvori. Da smo na vreme pogodili, sve bi drugačije izgledalo, ali logično, kako vreme prolazi i protivnik postaje sve snažniji i teži za savladati. Promašili smo penal, dva zicera, „mrtve“ šanse i zaista je samo falio gol. Utakmica sa Hofenhajmom nije ostavila trag na nas, jednostavno smo bili prinuđeni da rotiramo. Nismo navikli da gubimo bodove kod kuće. Moramo da izvučemo pouke, ali želim da naglasim da preuzimam odgovornost i da mi to nije problem.  Znam šta sam radio, idemo dalje, prvenstvo je dugačko, nova utakmica nas čeka već u četvrtak", počeo je Stanković.

Podatak da Crvena zvezda nije postigla gol ne brine šefa struke tima. 

"Postigli smo najviše pogodaka u ligi, ali dođe momenat kada lopta neće u gol. Mislim da smo efikasni i to smo dokazali od početka sezone".

Detaljnije je Stanković govorio i o igračima.

"Što se Radulovića tiče, on pokriva celu levu stranu. Kada igraš na „Marakani“, uglavnom visoko stojiš, a on je bio na prirodnoj poziciji u napadu, videlo se tokom prvog poluvremena. Problem je što je morao da brani gol, ali nije imao toliko defanzivnih zadataka. Ne bih ga stavio na levog beka da smo igrali u gostima, ali mi, kada smo domaćini, uvek visoko stojimo. Zadovoljan sam njegovim odnosom. Što se Spiridonovića tiče, delimično sam zadovoljan, moram da budem iskren. I on i Gavrić mogu bolje, oni su sa loptom na „ti“, od njih ekipa i  Zvezda očekuju više. Rade dobro i pošteno, ali utakmica je merilo. Ivanić je promašio penal, našao se u četiri „mrtve“ šanse, ali treba uzeti u obzir da je odležao dve nedelje zbog korone, da se vratio u trenažni proces, da je dobro radio i da mu fali ritam utakmica. Pokazao je on i dokazao šta je i koliko je bitan za nas".

Stanković je na teren izveo čak pet fudbalera mlađih od 21 godine.

"Oni igraju u Zvezdi, tako da nemam dilemu da li su kvalitetni. Još jednom kažem, nama je danas samo falio gol. Petrovića i Nikolića i ne smatram u „mlade“, kao ni Gavrića, već su tu sa mnom godinu dana. Eraković i Radulović jesu, ali je upravo Eraković pokazao protiv Hofenhajma da je odličan štoper. To je proces, preuzeo sam rizik. Da smo pobedili, svi bi mi čestitali što sam izveo na teren pet mladih igrača. Isto bih uradio, uprkos remiju. Treba da budemo grupa, i kada je dobro i kada nije. Odigrali smo nerešeno, a bili smo favoriti, ipak i u takvim trenucima treba pokazati zajedništvo. Napravili smo podlogu protiv Hofenhajma i pokazali da možemo da budemo ravnopravni u Evropi", zaključio je Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju