SPORTSKO DRUŠTVO CRVENA ZVEZDA: Zgroženi smo, podrška Borjanu i njegovoj porodici

Tanjug

20. 10. 2020. u 14:28

СПОРТСКО ДРУШТВО ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Згрожени смо, подршка Борјану и његовој породици

Foto: N. Paraušić

CRVENO-bela sportska porodica je zgrožena načinom na koji pojedinci iz FK Partizan koriste derbi za najprizejminije i vulgarnije lične obračune u kojima ne prezaju od zloupotrebe dece i želi da stane u odbranu kapitena svog fudbalskog kluba Milana Borjana, navodi se u saopštenju Sportskog društva Crvena zvezda.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić objavio je na društvenim mrežama, pa obrisao, izmontiranu fotografiju na kojoj se Borjan nalazi sa sinom.

- Takve situacije ne treba da prećuti niko, a naročito javnost i mediji. Mi u SD Crvena zvezda to svakako ne želimo i nećemo, jer se takvim stvarima mora odmah stati na put i ne dozvoliti da postanu legitimni. To su vrednosti našeg društva i svaki pojedinac, ma za koga on navijao treba da ih brani", ističe se u saopštenju koje potpisuje generalni sekretar Igor Milojević.

Kako se navodi, naše rivalstvo sa Partizanom je uvek bilo sportsko, a sve razmirice koje se dese ili dešavaju trudili smo se da rešimo na terenu.

- Ako to nije bilo moguće onda u granicama sporta. Ovo što sada radi potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić se nikada nije dešavala u 75 godina dugoj istoriji našeg rivalstva. Nikada deca nisu služila za rešavanje razmirica i moramo ih sačuvati da se to ubuduće ne ponavlja".

Partizan je uvek bio klub koji je držao do osnovnih principa, od čega u fudbalskom klubu očigledno žele da odustanu i naprave presedan posle kog nema povratka, ističu iz Zvezde.

- Zbog toga pozivamo večitog rivala da ne dozvoli sebi takvu degradaciju koja je prvenstveno pogrešna sa stanovišta moralnih vrednosti društva, već može potencijalno da uništi sport i fudbal u našoj zemlji. Vratimo se zdravom rivalstvu, osudimo i odstranimo takve ljude iz naših sportskih društava i ne treba da dozvolimo da se to ikada ponovi. Ovaj apel se posebno odnosi i na Pravni fakultet koji je ovakvim istupima degradiran do krajnjih granica. Upućujemo poruke podrške Milanu Borjanu i njegovoj porodici od svih članova Sportskog društva i nadamo se da će uspeti da prevaziđu ovu tešku situaciju", poručuju iz SD Crvena zvezda.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)