KO ĆE NAPASTI ZVEZDU? Asano "devetka", Jojić sa boka

M. BLAŽIĆ

18. 10. 2020. u 08:10

DVA bonus igrača, uz maksimum četiri stranca i činjenicu da je u Humsku poslednjih dana prelaznog roka stiglo nekoliko pojačanja, učinili su da pogađanje startnih 11 Partizana za današnji 163. večiti derbi (17.00, B92, Arena 1) postane pakleno težak zadatak.

КО ЋЕ НАПАСТИ ЗВЕЗДУ? Асано деветка, Јојић са бока

FOTO: M. Vukadinović

Jedno je sigurno, Aleksandar Stanojević će četi Dejana Stankovića suprotstaviti tim koji dosad nije imao priliku da igra zajedno.

Povratak Svetozara Markovića nije samo rešio dileme u poslednjoj liniji, već je otklonio sumnju da li će Vladimir Stojković ponovo zauzeti mesto među stativama. Mladi štoper sa Filipom Stevanovićem popunjava kvotu bonus igrača, pa će iskusni čuvar mreže sa trakom na ruci predvoditi saigrače, za razliku od većine prethodnih prvenstvenih duela, u kojima je priliku dobijao Aleksandar Popović. Pozadi, jedina dilema je ko će praviti društvo Svetozaru Markoviću u "centrali". Veće šanse ima Frenk Banjak, ali u igri je i Bojan Ostojić.

Bokovi su rezervisani za povratnike - Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića. Za "osiguranje" i pokretanje akcija biće zaduženi Saša Zdjelar i Natho. Izraelac je odigrao tri utakmice za reprezentaciju u poslednjih deset dana, međutim ogromna želja za borbom primorala je stručni štab da mu kao rođenom lideru da priliku da ponovi učinak iz kup derbija kada je na asistenciju Umara Sadika rešio pobednika. Uz Filipa Stevanovića za "produkciju" bi trebalo da budu zaduženi još Sejduba Suma i Miloš Jojić.

- Najveći hendikep Partizana je što na tribinama neće biti publike i što naši navijači neće moći da nam budu najveća podrška. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu i radujem se svom novom početku u crno-belom dresu - kaže Jojić.

Miloš Jojić/FOTO: FK Partizan

Gvinejac Suma će dejstvovati iz centralnog dela, dok je Jojiću namenjen levi bok. Kada se pogleda njegov prvi boravak u Humskoj i role koje je odigrao zvuči neobično, ipak, ne i nesvrsishodno, s obzirom na to da je prošle sezone u Volfsbergeru igrao upravo na toj poziciji. Poslednje, jedanaesto ime, u Stanojevićevoj ekipi predstavlja najveću nepoznanicu.

Izvesno je da Žan-Kristof Bajbek još nije spreman za najveća iskušenja, pa će shodno popunjenoj kvoti stranaca biti izvan protokola. Dilema u špicu glasi Asano ili Holender, a ako je verovati poslednjim informacijama Japanac bi trebalo da počne utakmicu kao najistureniji fudbaler u crno-belom timu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)