SOFTBOL IZNAD KORONE: Održan 14. Trofej Beograda

Novosti online

11. 10. 2020. u 12:10

СОФТБОЛ ИЗНАД КОРОНЕ: Одржан 14. Трофеј Београда

FOTO: M. Božić

SEZONA softbola u Srbiji, ove godine je kao i u svim sportovima zbog pandemije virusa korona imala puno prekida.

Ipak, bolja situacija u poslednja dva meseca donela je i nekoliko održanih kampova i turnira. Poslednji je oržan tradicionalni Trofej Beograda u softbolu, 14 po redu. Na sjajnom terenu u Ripnju snage su odmerili klubovi Svet sporta scorpions (Beograd), Voša (Novi Sad) i 4 lava (Inđija).

Odigrano je pet utakmica, u disciplini softbol slou puč, a u finalnom duelu "4 lava" su osvojili turnir pobedivši favorizovane goste iz Novog Sada. Medalje u Ripnju delio je Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, koji je finansirao ovaj turnir.

FOTO: M. Božić

Tokom prethodna dva meseca održan je veliki kamp na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, na kom je radilo deset dečaka i 14 devojčica iz raznih delova Srbije. Uslovi za rad bili su odlični a uspeh u karijeri sportistima je poželeo i Nikola Novaković, direktor Sportskog centra Zlatibor.

Oživelo je i u Vojvodini. Kamp u Adi sproveli su članovi kluba "4 Lava" iz Inđije, dok je program "Olimpijski sportovi mogu zajedno" sproveo Softbol savez Vojvodine. Ovi programi ne bi mogli biti realizovani bez pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

FOTO: M. Božić

Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli u planu je sprovođenje još jednog kampa, završni mečevi Prvenstva Srbije kao i učešće na Sajmu sporta.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)