SERĐO IZ NAŠEG SOKAKA: Tri selektora i milioni navijača Srbije pet godina ga čekali da proradi

N. Iljukić

09. 10. 2020. u 20:33

I, ŠTA ćemo sad? Kada je Srbija spustila loptu na zemlju, izbezumila Norvežane sa Halandom, Edegardom i Serlotom.

СЕРЂО ИЗ НАШЕГ СОКАКА: Три селектора и милиони навијача Србије пет година га чекали да проради

Sergej Milinković-Savić Foto AP

Ubila u pojam svetske kladioničare, "hejtere" i domaće fudbalske izdajnike u rođenoj zemlji i stigla do pobede koja znači život i nadu da fudbal u ovoj zemlji nije zamro još onog juna 2000. kada su nas šesticom sa EP ispratili Holanđani skoro u istoriju i zaborav.

Da samo možete da čujete kako simpatično, onako lalinski "razvlače" Milinković-Savići kada se sastanu i počnu priču o fudbalu, shavtili biste kako je Sergej stvarno odjednom postao junak iz našeg sokaka. Tog junaka najmanje tri selektora i šest miliona navijača Srbije čeka najmanje pet godina. Da pokaže sve ono što zna, što pokazuje u Laciju i što ga na tržištu trenutno vrednuje sa fantastičnih 65 miliona evra.

SA PUBLIKOM NA ŠKOTSKU?

UEFA je dozvolila prisustvo publike na 30 odsto kapaciteta stadiona, u slučaju da se sa tim saglase vlasti shodno epidemiološkoj situaciji u svakoj zemlji. To teoretski znači da bi Srbija u finalu baraža za odlazak na EP možda mogla da dočeka Škotsku 12. novembra na stadionu "Rajko Mitić" pred 17.000 navijača.

Naravno, sve zavisi od broja zaraženih u Srbiji.

- Serđo je sa svoje dve magije objasnio Norvežanima sve - otkrio nam je odmah posle meča Aleksandar Mitrović, i da je Sergej u Italiji dobio nadimak kakav samo "žabari" mogu da ti "zalepe".

Serđo iz našeg sokaka, koji kod Slavoljuba Muslina nije mogao, možda i nije hteo da igra, a kod Mladena Krstajića nije na pravi način iskoristio šansu, uspeo je tek na osmom meču, u mandatu Ljubiše Tumbakovića da nam pokaže zašto ga mnogi kuju u zvezde i zašto je dobro da sluša starije od sebe.

- Oba gola su rezultat sjajne timske igre. Mnogo mi znači sve ovo, pogotovo što sam odlučio izuzetno važan meč. Hvala Mitroviću i Tadiću na sjajnim asistencijama - blistao je i juče od sreće Milinković-Savić koji je počeo da blista na terenu onog trenutka kada je savladao svoj temperament i sujetu.

Dakle, skoro pet godina Srbija čeka ovakvog Sergeja. Svog pravog Serđa odavno gledaju navijači Lacija, ali nama je trebalo da se dogodi ovakav Sergej u utakmici koja je na dijagramu naših uspeha i neuspeha, munjevitom uzlaznom linijom preko noći nacrtala da ima života u reprezentaciji. Pogotovo zbog činjenice da je igra ličila na neke stare dane slave.

U moru fudbalskih, stručnih i životnih razloga zašto su nam se konačno dogodili Sergej, onakva igra i pobeda protiv Norveške, evo da čujete i jedan vic za kraj: Čim je krizni štab počeo da zatvara splavove po Beogradu od 23 časa, i reprezentacija je počela da drži fudbalske lekcije!

BRAT VANjA NARUČIO GOLOVE

POSTIGAO je Sergej prva dva gola u dresu A tima, iako je na terenu proveo samo 40-ak minuta, a "narudžbina" je stigla nekoliko sati pre početka utakmice. O čemu se radi? Sergejev rođeni brat Vanja je na društvenim mrežama objavio njihovu prepisku iz koje se vidi da je brat predvideo zbivanja na stadionu "Uleval".

Vanja je na Sergejevu poruku da mora da ide i da se čuju kasnije napisao "Ajde, daj dva gola, nije mi ni do čega". Sergejev odgovor je bio baš onakav kakav je kasnije i viđen na terenu - "Onda hoću".

U NEDELjU SA MAĐARIMA

DUGO se još neće stišati euforija zbog ubedljive igre i važne pobede Srbije u Norveškoj. Ali, selektor Ljubiša Tumbaković je još juče počeo pripreme svog tima za sutrašnji meč 4. kola Lige nacija koji "orlovi" igraju u 20.45 u Beogradu protiv Mađarske.

Podsetimo, Srbija je na prethodna dva meča Lige nacija izgubila u Rusiji (3:1) i remizirala sa Turskom u Beogradu (0:0). Na tom meču je kapiten Aleksandar Kolarov dobio crveni karton i nema pravo nastupa protiv Mađarske.

MATIĆ: BRAVO, MOMCI

DOJUČERAŠNjI zamenik kapitena reprezentacije Srbije Nemanja Matić na poseban način bio je u četvrtak uveče uz "orlove", koji su briljirali u Oslu protiv Norveške. On je tokom utakmice na svom "Instagramu" postavio fotografiju sa tribine stadiona "Uleval", na kojoj je bio i jedan naš navijač Srbije.

- Bravo momci - bila je kratka i jasna poruka Nemanje Matića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna