FSS OBJAVIO DOKUMENT O POZAJMICAMA PARTIZANU: Koliko klub iz Humske duguje Savezu (FOTO)

Novosti online

18. 09. 2020. u 12:02

ФСС ОБЈАВИО ДОКУМЕНТ О ПОЗАЈМИЦАМА ПАРТИЗАНУ: Колико клуб из Хумске дугује Савезу (ФОТО)

Miloš Vauzra foto: N. Paraušić

POJAVILA su se u javnosti dokumenta kao dokaz koliko je novca u 2020. godini leglo na račun Partizana od FSS kao i šta je Savez sve plačao u ime kluba iz Humske 1.

Borba Partizana i FSS ne jenjava danima. Sve je počelo od meča na u Novom Sadu kada su igrali Vojvodine i Partizan, gde su crno-beli negodovali zbog suđenja Srđana Jovanovića. Usledila je serija saopštenja sa obe strane.

 

U poslednjem saopštenju FK Partizan je poručio da FS Srbije ne duguje milion evra, kako su tvrdili čelnici Srpske kuće fudbala, nego su istakli da je reč 411.000 evra.

Nekoliko dana kasnije, danas, u javnosti su se pojavila dokumenta koja je ekskluzivno objavio list „Srpski telegraf“ na portalu „Republika“, a koji ukazuju na to da je FSS uplatio nekoliko pozajmica Partizanu i da su sve one načinjene u 2020. godine.

 

- Na današnji dan, FK Partizan nacionalnom Savezu duguje 411.000 evra po različitim osnovama, ukupno u poslednjih pet godina. Sve te pozajmice, u poslednjih pet godina, Partizan je uredno vraćao Savezu, budući da je uvek postojalo sredstvo obezbeđenja u vidu novčanih priliva od UEFA ili od transfera igrača - navedeno je u saopštenju Partizana pre nekoliko dana, ali dokumenti to demantuju.

U dokumentima se vidi da je Partizan od Saveza uzeo nekoliko pozajmica u periodu od 18. februara, pa zaknjučno sa 28. julom ove godine. Najveći deo pozajmica uzet je za regulisanje dugovanja potrebnih za UEFA licencu.

Objavljena je i molba Partizana koja je poslata na adresu Jovana Šurbatovića, da Savez uplati crno-belima pozajmicu od 150.000 evra, na šta je pozitivno odgovoreno i ubrzo je sklopljen i poslednji ugovor 28. jula.

Objavljeno je i da Partizan nije ispunio sve obaveze predviđene zbog procenta od tri odsto za transfere, što su iz Humske nazvali reketaškom kamatom.

Do sada je Partizan od transfera trebalo da isplati 815.000 evra, ali nije isplaćen ceo iznos, nego fali 230.000 evra.

 

Objavljene su na kraju i kazne koje je Savez platio za Partizan kod UEFA, koje su crno-beli isplatili sa zakašnjenjem od po nekoliko meseci.(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)