TSC U NAPAD NA PRVAKA EVROPE: Čeka nas istorijska utakmica

S. BAJIĆ

16. 09. 2020. u 08:15

FUDBALERI iz Bačke Topole okreću novu stranicu istorijske čitanke u Senti.

ТСЦ У НАПАД НА ПРВАКА ЕВРОПЕ: Чека нас историјска утакмица

foto: M. Vukadinović

Na stadionu na kojem su se uveliko odomaćili, dočekaće rumunski FKSB, nekadašnju Steauu, u duelu drugog kvalifikacionog kola Lige Evrope (četvrtak, 21:00). To će biti trenutak za anale Senćana, koji imaju fudbalsku tradiciju dugu 115 godina, a sada se prvi put u njihovom gradu igra evropska utakmica.

Takođe, Bačkotopolčani su prvi put domaćini u internacionalnom meču, koji žele da obeleže na poseban način.

- Pre svega, da se predstavimo u najboljem svetlu - kaže Nenad Lukić, uzdanica napada TSC. - Reč je o istorijskoj utakmici, gde nam je rival nekadašnji šampion Evrope, klub broj jedan u Rumuniji. Želje su da ponovimo uspeh sa starta iz Moldavije i da prođemo u treći krug. Istina, ne dočekujemo ih baš u idealnom momentu. Mala kriza je evidentna posle tri negativna rezultata, ali to je prilika da pokrenemo novi pobednički niz.

Lukić, kao i njegovi saigrači, zna da je FKSB, kako ističe, veoma kvalitetna, ofanzivna i brza ekipa.

- Ceo naš tim će morati da poradi više na defanzivi, s obzirom na to da smo u poslednja tri prvenstvena meča primili dosta golova. Pokušaćemo da igramo našu napadačku igru. Naš klub raste, skoro tri godine ređa uspehe, ide napred. Bivši evropski šampion jeste favorit na papiru. Ali, imamo načina da se borimo za našu evropsku priču. Naš klub i naši navijači su zaslužili to - kategoričan je Lukić.

 

STADION U SENTI SREĐEN

FUDBALERI FKSB stižu u Srbiju danas oko podne, biće smešteni u hotelu "Miznah" na Zobnatici, koji je od Sente udaljen 45 kilometara. Odradiće trening u 19 časova na stadionu u Senti, koji je spreman za premijeru na evropskoj sceni. Predstavnici FS Srbije i domaćini su juče bili u poslednjoj kontroli i ustanovili da je sve u najboljem redu, ali i da je potrebno još samo da se uradi završna "šminka" stadiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BEZ PROMENA: Julijan Nagelsman ostaje selektor Nemačke do kraja Svetskog prvenstva 2026.