HOĆE LI SE ODLUČITI NA TAJ POTEZ: Sportski advokat tvrdi - Roma može da tuži FIFA i UEFA

Novosti online

08. 09. 2020. u 20:12

DRUGI put za manje od godinu dana Nikolo Zaniolo doživeo je neugodnu povredu koja će ga držati dugo van terena. Pravnik smatra da Roma zaslužuje odštetu.

ХОЋЕ ЛИ СЕ ОДЛУЧИТИ НА ТАЈ ПОТЕЗ: Спортски адвокат тврди - Рома може да тужи ФИФА и УЕФА

Foto AP

Tokom duela Italije i Holandije u Amsterdamu, pri duelu Zaniola i Donija van de Beka fudbaler Rome je šepajući morao da napusti teren.

Ostvarile su se crne prognoze, pred fudbalerom Rome je duga pauza. Ofanzivni vezista je po drugi put pokidao ukršene ligamente kolena u godinu dana.

Pravnik specijalizovan za sportska pitanja Matia Grasijani je u razgovoru za italijanski radio "Kiss Kiss" rekao da Roma ima prava na odštetu od strane UEFA i FIFA. 

"Moramo da se zapitamo, kako klub može da izvrši kompenzaciju. Ne samo u finansijskom, već ukoliko se igrač povredi van transfer prozora, klub trpi dodatnu štetu. Fifa, sa regulatorne tačke gledišta ima opciju osiguranja protiv nesreća. To znači da svi klubovi osiguravaju igrače, a FIFA u slučaju povrede kompenzuje klubove, u maksimalnom iznosu do sedam miliona. Primera radi, ukoliko se Mesi povredi igrajući za reprezentaciju, sedam miliona nikako nije dovoljno", ističe Grasijani, koji dodaje: 

"Igrači su imovinina klubova. U slučaju povrede Roma ima pravo da zahteva direktnu kompenzaciju, koju ne pokriva osiguranje", rekao je pravnik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna