DRUGA ŠANSA ZA MUNDIJAL: Evo na koji način još može reprezentacija Srbije do plasmana na SP

Đ. S.

02. 09. 2020. u 21:35

SRBIJA sutra protiv Rusije kreće u pohod kroz novu Ligu nacija.

ДРУГА ШАНСА ЗА МУНДИЈАЛ: Ево на који начин још може репрезентација Србије до пласмана на СП

Foto: N.Paraušić

I kao što nam je pilot-projekat UEFA doneo šansu da i pored neuspeha u kvalifikacijama, ostanemo u igri za EP 2020. (baraž sa Norveškom u novembru), kao i da iz C divizije uđemo u B, tako će nam i drugo izdanje takmičenja u slučaju dobrog rezultata pružiti mnoge pogodnosti.

Prva je mogući plasman među krem evropskog fudbala u A Ligu nacija. To će se dogoditi ako u našoj grupi posle šest kola zauzmemo prvo mesto, ispred Rusije, Turske i Mađarske.

Drugi potencijalni benefit je "popravni" za plasman na SP u Kataru 2022. To je sve ostvarivo takođe kroz osvajanje prvog mesta u grupi sa pomenuta tri rivala. Sistem je takav da iz klasičnih kvalifikacija za Mundijal, deset selekcija ide direktno u Katar, a deset drugoplasiranih u plej-of.

Uz tih deset koji budu na drugoj poziciji, u doigravanje će i dve ekipe iz Lige nacija, koje budu pobednici grupa, ali pod uslovom da u kvalifikacijama za SP nisu bile na prvom ili drugom mestu.

Tada će se znati 12 učesnika plej-ofa (deset iz kvalifikacija + dve iz Lige nacija), i kroz dve nokaut-runde na ispadanje, ostaće tri tima, koja će u Katar. Evropa će na kraju imati 13 predstavnika na SP, i to deset iz kvalifikacija i tri iz doigravanja.

KVALIFIKACIJE OD MARTA

GRUPNA faza Lige nacija 2020/2021. igraće se u šest termina ove godine: 3, 4. i 5. septembar, 6, 7. i 8. septembar, 10. i 11. oktobar, 13. i 14. oktobar, 14. i 15. novembar, 17. i 18. novembar.

Klasične kvalifikacije za SP su od 25. marta 2021. do 29. marta 2022. Mundijal je od 21. novembra do 18

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima