LIGA NACIJA: "Orlovi" najskuplji, "zbornaja" treća

G. KELIĆ

01. 09. 2020. u 21:11

KADA bi novac predstavljao jedino merilo kvaliteta, naša fudbalska reprezentacija bi važila za apsolutnog favorita u trećoj grupi B Lige nacije.

ЛИГА НАЦИЈА: Орлови најскупљи, зборнаја трећа

FOTO: FSS

Pogledom na sajt "Transfermarkta", tržišna vrednost izabranika Ljubiše Tumbakovića je ubedljivo najveća od svih rivala u grupi, među kojima se nalaze selekcije Rusije, sa kojom igramo sutra u Moskvi (20.45), Turske i Mađarske.

Najskuplji "orlovi" u jatu su fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić koji vredi 65 miliona evra, napadač Real Madrida Luka Jović i prvotimac Ajntarhta iz Frankfurta Filip Kostić koji su procenjeni na 32 miliona evropskih novčanica.

Usporedbe radi, Milinković-Savić je za samo četiri miliona jeftiniji od celokupne reprezentacije Mađarske u kojoj je najvredniji vezista Lajpciga Dominik Saboslai (25 miliona).

POREDAK

1. Srbija 349,10

2. Turska 285,40
3. Rusija 146
4. Mađarska 69
iznosi u milionima evra

Dokaz da ne igraju papiri nego srce i duša, najbolje su pokazali reprezentativci Rusije koji su na poslednjem SP 2018. završili kao četvrta selekcija sveta. Kod "zbornaje" su granicu od preko 10 "milki" ispunila samo trojica - desni bek Mario Fernandeš (22), vezista Anton Mirančuk i vođa navale Artem Džjuba (obojica po 12).

Turci, za razliku od pređašnjih vremena kada su u ofanzivnom delu posedovali najopasnije i najunosnije pojedince, sada pak zadnja linija prednjači u ceni. Trio centralnih bekova koji čine Čaglar Sojundžu (40 m.), Ozan Kabak (29 m.) i Merih Demirel (27 m.) najskuplji su deo tima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave