BRAĆA STOJE PRED ELITOM: Zvezda protiv Olimpijakosa za treću vezanu Ligu šampiona

Z. ĆOROVIĆ

02. 09. 2020. u 09:03

OPET protiv braće, zasad u najavi. Ukoliko Crvena zvezda eliminiše Omoniju u Nikoziji, poslednja prepreka na putu do treće uzastopne Lige šampiona biće joj Olimpijakos.

БРАЋА СТОЈЕ ПРЕД ЕЛИТОМ: Звезда против Олимпијакоса за трећу везану Лигу шампиона

FOTO: N. Paraušić

Za razliku od prva tri kola kvalifikacija, plej-of se igra na dve utakmice, voljom žreba određeno je da prvi susret bude u Atini 22. ili 23. septembra, revanš je nedelju dana kasnije, 29. ili 30.

Za kratko vreme promenilo se mnogo toga od nedavnih duela ove dveju ekipa u prošloj Ligi šampiona. Crvena zvezda je ostala bez prve "violine" Marka Marina, dobila je novog trenera Dejana Stankovića sa drugačijim stilom od prethodnika Vladana Milojevića. Njegov tim se nije proslavio u Tirani, zato su svi na "Marakani" fokusirani samo na dvoboj u trećem kolu kvalifikacija sa Omonijom, 15. ili 16. septembra na Kipru. Zbog toga niko iz Zvezdinog tabora juče nije želeo da komentariše moguće duele sa Atinjanima.

PLEJ-OF ZA LŠ

Olimpijakos - Omonija/C. zvezda

Slavija - Midtjiland/Jang bojs
Makabi TA/Dinamo B. - Salcburg
Karabag/Molde - Feren./Dinamo Z.
Gent/Rapid - Dinamo K/AZ Alkmar
Krasnodar - PAOK/Benfika
Prvi mečevi 22. i 23, revanši 29. i 30. septembra.
Žreb grupne faze LŠ 1. oktobra

Zbog jakog evropskog koeficijenta, Olimpijakosu će megdan sa Zvezdom (ili Omonijom) biti debitantski na međunarodnoj sceni ove sezone. Još se pamte njegove odlične partije u Ligi Evrope, gde je uskočio baš posle srećnog trijumfa nad beogradskim crveno-belima (1:0). Krajem februara ekipa sa Pireja napravila je veliki podvig eliminacijom Arsenala (0:1, 1:2) u šesnaestini finala, korak kasnije zasustavljena je od Vulverhemptona (1:1, 0:1).

Ovog leta Olimpijakos je ostvario dve vrhunske prodaje, što je sigurno oslabilo ekipu - brzonogo krilo Danijel Podense otišao je u Vulverhempton za 20 miliona evra, dok je levi bek Konstantinos Cimikas prodat Liverpulu za 13 miliona. Otišli su još i desni bek norveški reprezentativac Omar Elabdelaui i vezista Giljerme (Al Sad).

Zasad su stigli napadač Ahmed Hasan iz Brage, iskusni desni bek Rafinja (Flamengo), vratio se levi bek Hoze Holebas (Votford).

ŽELjE JOVANOVIĆ I MENDI

ODLIČNA saradnja između Crvene zvezde i Bordoa mogla bi da se nastavi i ovog leta. Srpski šampion pregovara sa "Žirondincima" o duploj pozajmici, na prvom mestu štopera, "zlatnog orlića" Vukašina Jovanovića, kao i napadača Aleksandra Mendija. Obojica nisu u prvom planu kod trenera Gasea, klubovi su u kontaktu i postoje šanse da dođe do nekog zajedničkog rešenja kao u slučaju sa Brazilcem Kafuom i Milanom Gajićem. Mendi (26) je i prošlu sezonu proveo na pozajmiic u Brestu (tri pogotka).

Navijači Crvene zvezde raduju se što postoje realne šanse da se uskoro opet igra sa bratskim klubom, a priželjkuju se i rezultati iz prethodna dva okršaja u grupi LŠ. U Beogradu je naš najtrofejniji klub slavio sa 3:1 posle preokreta i isključenja Benzije u prvom poluvremenu. U Atini je domaćin pobedio sa 1:0 iz penala koji je skrivio nespretni Žander, pre toga je Tomane promašio penal. Fešta i druženje navijača će izostati zbog situacije sa koronom. Na terenu neće biti pardona, a Zvezda je već pokazala da ume da igra sa Olimpijakosom. Ukoliko prođu Omoniju, Stankovićevi izabranici neće biti pod pritiskom, jer je i po budžetu i po snazi tim iz Pireja favorit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima