FUDBALERI TSC-A PONOVO PIŠU KLUPSKU ISTORIJU: Sa Steauom u Senti

S. BAJIĆ

01. 09. 2020. u 17:24 >> 17:40

AKO u drugom kvalifikacionom kolu, 17. septembra, prođu rumunskog predstavnika, fudbaleri Bačke Topole će u trećem kolu, 24. septembra igrati na stadionu „Partizan“ u Beogradu

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ-А ПОНОВО ПИШУ КЛУПСКУ ИСТОРИЈУ: Са Стеауом у Сенти

Foto N. Paraušić

Nove stranice klupske istorije, duge čak 107 godina, fudbaleri TSC-a ispisaće 17. septembra u meču drugog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, sa rumunskim FCSB, bivšom Steauom, na stadionu u Senti gde će biti odigrana prva evropska takmičarska utakmica.

To je potvrdio Sabolč Palađi, generalni direktor TSC-a i naglasio da su ispunjeni svi zahtevi evropske kuće fudbala.

- S obzirom na to da je stadion u Senti dom TSC-a u Superligi do izgradnje novog stadiona u Bačkoj Topoli, klub je želeo da tu igra i istorijsku, prvu evropsku utakmicu u kojoj će biti domaćin. Sve uslove smo ispunili i dobili zeleno svetlo za Sentu- kaže Palađi.

Zoltan Sabo, šef stručnog štaba, ne krije zadovoljstvo što će njegovi izabranici, kako naglašava, veliku Steauu dočekati  na svom terenu u Senti.

SNOVI


- Naši snovi se polako ostvaruju- ne krije Janoš Žemberi, predsednik TSC-a – Čuveni rumunski klub, velikog renomea i sa velikim iskustvom u Evropi, dolazi nam u goste a verujemo da na našem terenu možemo da budemo ravnopravan rival. Svesni smo i da sa jakim rivalima stičemo značajno iskustvo.

- Bitno je da ne moramo da putujemo i trošimo energiju, nego da se odmorimo i preipremimo za tu utakmicu. Senta je naš, domaći ambijent. Kvalitet FCSB je nesporan, imaju brojne reprezentativce i igraju kvalitetan fudbal. Sa druge strane, mi imamo evropski debi na svom terenu i  veliki motiv. Verujem da imamo i kvalitet da pružimo dobru partiju, pa i da iznenadimo Evropu – kaže Sabo čiji će tim u trećem kvalifikacionom kolu, ako prođe nekadašnju Steauu, za rivala imati pobednika utakmice Riteraj (Litvanija) – Slovan Liberec (Češka).

- Očekujem da će Slovan da prođe ali tu utakmicu ćemo igrati na stadionu Partizana u Beogradu, jer smo tako prijavili.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELIM DA KAŽEM ŠTA MI JE NA SRCU: Igor Duljaj emotivno govorio o sinu Dejana Stankovića