TSC IZ BAČKE TOPOLE U MOLDAVIJI DEBITUJE U EVROPI: Pišu istoriju sa dva špica

S. BAJIĆ

27. 08. 2020. u 07:13

PROTIV dugih lopti Moldavaca, igrom "do noge", po zemlji.

ТСЦ ИЗ БАЧКЕ ТОПОЛЕ У МОЛДАВИЈИ ДЕБИТУЈЕ У ЕВРОПИ: Пишу историју са два шпица

Foto: N. Paraušić

To je neizostavni deo recepta Zoltana Saboa, trenera TSC, po kojem će njegovi izabranici večeras (20.00) na svom međunarodnom debiju u Kišinjevu, tražiti prolaz u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv vicešampiona Moldavije, ekipom Petrokub Hinčešti.

- Oni već nekoliko godina učestvuju u kvalifikacijama i ne menjaju način igre - kaže Sabo. - Naravno, analizirali smo ih i jasno je da igraju u sistemu 3-5-2, koji se pretvara u 5-3-2, ali nemaju baš igru do noge i, specifično je to što imaju mnogo dugih lopti. To govori da će biti i mnogo vazdušnih duela.

U takvoj postavci stvari, Bačkotopolčani su namereni da nametnu svoj način igre, onaj kojim su plenili i izborili izlazak na međunarodnu scenu u prethodnom prvenstvu.

- Malo ćemo taktički da se korigujemo, ali ne odustajemo od naše postavke sa dva isturena napadača. Naravno, u "špicu" su Vladimir Silađi i Nenad Lukić. Tako smo navikli i želimo da nastavimo, da se sa ofanzivnom igrom predstavimo na evropskoj sceni. Naš adut je upravo timska igra, posebno, kažem u napadu u kojem smo kvalitetni i koji je na svakoj utamici postizao golove. Svakako moraćemo da budemo čvrsti u defanzivi, da sprečimo duge pasove rivala. Šanse za prolaz su podjednake - potvrđuje Sabo.

Foto: N. Paraušić

OFANZIVA

BORIS Varga, uzdanica zadnje linije TSC, smatra da je naš tim kvalitetniji od suparnika i da će to večeras na terenu stadiona "Zimbru arena" pokazati.

- Igramo istorijsku utakmicu i motiva ima napretek. Odlikuje nas timski duh "hemija iz svlačionice", veliko prijateljstvo i jasno je da ćemo dati sve od sebe. Nećemo se prilagođavati rivalu i nećemo odustati od ofanzive - kategoričan je Varga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)