FUDBALER MANČESTERA OSUĐEN: Mekgvajer proglašen krivim za napad, opiranje hapšenju i pokušaj mita

Novosti online

25. 08. 2020. u 20:17

FUDBALER Mančester junajteda osuđen je zbog incidenta na Mikonosu.

ФУДБАЛЕР МАНЧЕСТЕРА ОСУЂЕН: Мекгвајер проглашен кривим за напад, опирање хапшењу и покушај мита

FOTO: AP

Grčki sud je kapitena "crvenih đavola" proglasio krivim za napad, opiranje hapšenju i višestruke pokušaje podmićivanja.

Zbog svega toga reprezentativac Engleske je osuđena na uslovnu kaznu zatvora od 21 mesec i 10 dana. Megvajer neće morati da ide iza rešetaka jer mu je to prva kazna, a podneta je prekršajna, a ne krivična prijava.

Kapiten Mančester junajteda je, podsetimo, uhapšen u Grčkoj gde je došao na odmor devojkom, Fern Hokins i nekoliko prijatelja.

Prvobitna informacija je bila da je "priveden zbog tuče", pa se činilo da je u pitanju možda blaži incident, ali sve se vrlo brzo razbuktalo u mnogo veći. On je priveden, u policiji je prilično divljao, da bi ipak bio pušten da se brani sa slobode.

Na ročištu su najpre govorili policajci, koji su opisali da su došli po pozivu zabrinutih građana i njihovoj prijavi "da su se turisti, i to Englezi, potukli". Jedan od policajaca je tvrdio da je morao da zatraži medicinsku pomoć jer ga je Megvajer povredio pokušavši da pobegne dok su mu stavljali lisice. Drugi, koji je upravo i imao lisice u rukama, tvrdio je da ga je Megvajer snažno odgurnuo, a u padu je povredio leđa, kao i nogu, zbog čega je morao da primi injekciju jer su bolovi bili jaki pa je sledeći dan odmarao. Treći je potvrdio svedočenja prethodne dvojice, koji su pritom istakli da je kapiten Mančester junajteda hteo da ih potkupi.

"Znate li ko sam? Ja sam kapiten Junajteda! Ja sam veoma bogat, mogu da vam dam novac, mogu da vam platim, molim vas pustite nas!", tvrde da im je govorio.

Anagnostakis je, sa druge strane, u odsustvu svog klijenta demantovao da je Megvajer ponudio mito policiji na Mikonosu.

Štaviše, kako prenosi "San", on je tvrdio da mu je Hari Megvajer rekao kako su "dva Albanca prišla njegovoj sestri Dejzi, koja se odmah onesvestila kada su joj injekcijom neku nepoznatu supstancu ubrizgali u organizam".

Uz to, advokat Junajtedovog i defanzivca engleske reprezentacije, dodao je da su policajci u civilu prilikom privođenja šutnuli Harija Megvajera u nogu, a jedan od njih mu je pritom rekao "Tvoja karijera je gotova!".

Inače, Selektor Engleske Garet Sautgejt ga je danas zvao za utakmice sa Danskom i Islandom, a poručio je da se čuo sa Megvajerom, koji mu je rekao da je incident „naduvan” u medijima.

Podsetimo, Megvajer je 2019. stigao u Junajted iz Lester sitija za 80 miliona funti, što je u tom trenutku, a i sada, najveći ikada isplaćeni novac za transfer jednog defanzivca.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna