DEBITANT SA 107 GODINA: TSC prihvata ulogu favorita u premijernom izlasku u Evropu

S. BAJIĆ

19. 08. 2020. u 08:51

FUDBALERI TSC iz Bačke Topole, učešćem u ovogodišnjim kvalifikacijama za Ligu Evrope, ispisuju nove stranice 107 godina duge klupske istorije.

ДЕБИТАНТ СА 107 ГОДИНА: ТСЦ прихвата улогу фаворита у премијерном изласку у Европу

Foto N. Paraušić

Prošlogodišnji novajlija u superligaškom karavanu izborio se za izlazak na međunarodnu scenu, a prvi rival, 27. avgusta, je moldavski Petrokub Hinčešti, trenutno drugoplasirani na tabeli, iza čuvenog Šerifa.

- Imamo dobre, početne informacije o rivalu, ali imamo i dovoljno vremena da ih do detalja upoznamo - kaže Zoltan Sabo, strateg TSC. - Do susreta ćemo pregledati i snimke njihovih nastupa, razgovarati sa fudbalskim stručnjacima koji su ih gledali, tako da ćemo imati potpunu sliku. Sve to spada u sastavni deo priprema za meč, ali mi, pre svega, moramo voditi računa o našoj igri, našem izdanju i ambicijama.

Činjenicu da je meč sa Moldavcima za Bačkotopolčane istorijski, sjajni strateg Sabo ne doživljava kao opterećujuću.

ČARTEROM U MOLDAVIJU

FUDBALERI TSC gostuju Petrokubu u četvrtak, 27. avgusta, u 20.00 po srednjoevropskom vremenu, na stadionu "Zimbru arena" u Kišinjevu, prestonici Moldavije, koja ima oko 700.000 žitelja.

Ekipa iz Bačke Topole na put kreće dan ranije, čarter- letom sa Aerodroma "Nikola Tesla" i biće smeštena u elitnom hotelu "Radison blu Leongrand", koji se nalazi pored zgrade Parlamenta i čuvene Katedrale Hristovog rođenja, dok je neobična "Trijumfalna kapija" na svega 300 metara.

- Pripremaćemo se uobičajeno, naravno sa malo jačom dozom. Najvažnije je da imamo samopouzdanje stečeno u našem prvenstvu, a smatram da je srpski fudbal po kvalitetu ispred moldavskog. To nam daje ulogu favorita, a jasno je da se mora na terenu potvrditi.

Zoltan Sabo, Foto arhiva

Prednost je i to što se igra bez publike, pa ni oni neće imati ulogu pravog domaćina. Mi nismo mnogo menjali naš sistem igre, iskorenili smo neke slabosti i pojačali dobre segmente - ocenio je Sabo.

Vladimir Silađi, najbolji strelac TSC, smatra da je izlazak na međunarodnu scenu poseban izazov za ekipu koja u poslednje tri godine grabi krupnim koracima.

- Imamo našu igru, dobro se međusobno poznajemo i, što je najvažnije, imamo odličnu hemiju u timu. Dobro sarađujemo, željni smo dokazivanja i na inostranoj sceni, a za naš klub svakako je uspeh to što smo kao debitanti u Superligi odmah izborili kvalifikacije za Ligu Evrope. Nadamo se da neće ostati samo na tome, jer svakako želimo da ostavimo trag i da se što bolje predstavimo - kaže Silađi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)