KUMAN GASI POŽARE? Holanđanin glavni kandidat za klupu Barselone, Poketino otpao zbog Espanjola, Ćavi nije u ljubavi sa Bartomeuom

M. Bl.

16. 08. 2020. u 18:12

TOTALNA reorganizacija Barselone posle nestvarne blamaže u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Bajerna (2:8) trebalo bi da započne "čišćenjem" trenerske klupe.

КУМАН ГАСИ ПОЖАРЕ? Холанђанин главни кандидат за клупу Барселоне, Покетино отпао због Еспањола, Ћави није у љубави са Бартомеуом

Ronald Kuman FOTO: EPA

Dok su Miler, Levandovski i drugovi do vrha punili mrežu Terštegena, Kike Setijen je kršeći prste mogao da razmišlja samo o otkazu, koji bi prema najavama iz Španije trebalo da usledi već sutra.

Ono što je za sada sigurno je da promena na vrhu neće biti, Đordi Bartomeu će biti taj koji će ovom prilikom mnogima iz igračkog kadra i treneru pokazati izlazna vrata "Nou Kampa".

Prema jučerašnjem pisanju dobro obaveštenog "Mundo Deportiva", spisak od tri potencijalna kandidata za novog trenera posrnulog džina je praktično spao samo na ime Holanđanina Ronalda Kumana. Aktuelni selektor "lala" je već na pravi način ugasio jedan "požar" i Holandiju vratio u vrh evropskog fudbala, gde joj je po kvalitetu igračkog kadra sigurno i mesto.

Čelnici Barselone veoma cene taj njegov poduhvat i prema navodima "Munda" sada se samo čeka dogovor modela saradnje, odnosno da li će Kuman paralelno voditi i nacionalni tim svoje zemlje i Barselonu ili se sprema dogovor po kojem će ostati maksimalno skoncentrisan samo na katalonski tim.

Preostala dva kandidata se sve manje pominju iz prilično razumljivih razloga. I pre tragične lisabonske noći Maurisio Poketino je slovio kao favorit za Setijenovog naslednika, međutim, mnogi mu u Barseloni nisu zaboravili igranje za gradskog rivala Espanjol.

Uz to Argentinac je svojevremeno "bocnuo" Barselonu kao velikog rivala porukom da bi "pre radio na farmi u Argentini nego vodio tim sa Nou Kampa". Klupskoj legendi Ćaviju Ernandezu se daju još manje šanse prvenstveno zbog loših odnosa sa prvim čovekom kluba Đordijem Bartomeuom.

MESI I TERŠTEGEN MIRNI

IGRAČKI kadar će takođe ovog leta pretrpeti velike promene, a navodno za status u klubu ne moraju da brinu samo Terštegen, Mesi i De Jong. Pored njih "bezbedne" su i mlade snage Fati i Puig, dok će se praktično svi ostali naći na transfer listi, a sa pojedinim fudbalerima bi čak mogao da bude i raskinut ugovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!