LIGA EVROPE: Šahtjor deklasirao Bazel i zakazao duel sa Interom, Sevilja u završnici do pobede, Volvs ima za čim da žali

N. St.

11. 08. 2020. u 22:55

KLUPKO se odmotava.

ЛИГА ЕВРОПЕ: Шахтјор декласирао Базел и заказао дуел са Интером, Севиља у завршници до победе, Волвс има за чим да жали

Foto: Tanjug/Ina Fassbender/Pool Photo via AP

Poznati su, svi polufinalisti Liga Evrope. Preostala dva četvrtfinalna meča odigrana su večeras u Nemačkoj.

U Gelzenkirnehu je sve brzo bilo rešeno. Šahtjor je deklasirao Bazel – 4:1 (2:0). Prvi gol viđen je već u drugom minutu kada je posle kornera Moraeš postigao gol, svemu je prethodila velika greška i užasna procena mladog srpskog golmana Đorđa Nikolića. Već u 22. minutu je bilo 2:0 kada je Taison, uz malo sreće, zatresao mrežu i sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Bazel je u 63. minutu tražio penal, sudija Majkl Oliver je posle korišćenja video tehnologije (VAR) ustanovio da nije bilo elemenata za jedanaesterac i da se igra nastavi. Na „kreč“ nije pokazao tada, ali jeste u 77. minutu, na drugoj strani. Alan Patrik je odlično izveo kazneni udarac i stavio tačku na bilo kakve nade švajcarskog kluba. Dodo je zatim, u 88. minutu, dodatno povećao prednost ukrajinske ekipe, da bi počasni pogodak za Bazel postigao van Volfsvinkel u drugom minutu nadoknade.

Šahtjor će tako u polufinalu igrati protiv Intera koji je sinoć bio bolji od Bajer Leverkuzena (2:1).

Znatno uzbudljivije bilo je u Duizburgu. Sevilja je u neizvesnom meču došla do pobede protiv Volverhemptona (1:0).  Banega je u 88. minutu ubacio loptu u kazneni prostor, Okampos je bio najviši u skoku i matirao Patrisija za veliko slavlje.

Volvs će definitivno imati za čim da žali. U 13. minutu je Himenez promašio penal. Traore je pre toga sa svoje polovine krenuo ka golu, niko nije mogao da ga stigne, Dijego Karlos je napravio glupost i uklizao tek u kaznenom prostoru i oborio ga. Meksički napadač je preuzeo odgovornost, užasno izveo penal, Bono je zaustavio njegov šut i znatno doprineo uspehu španskog tima.

Sevilja će tako borbu za šesti trofej nastaviti protiv još jednog engleskog tima. Igraće sa Mančester junajtedom koji je minimalnim rezultatom savladao Kopenhagen (1:0).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!