ARTUR NAJSKUPLJI, SANE SEDMI: Letnji prelazni rok je na samom početku, a već je obavljeno nekoliko izdašnih fudbalskih transfera

B. Antić

10. 08. 2020. u 08:11 >> 08:29

SEZONA 2019/2020. nije ni završena, a letnji prelazni rok je već počeo. Korona je sve pretumbala u svetu fudbala, ali izgleda da nije uspela da toliko obori cene fudbalskih transfera, koliko se očekivalo.

АРТУР НАЈСКУПЉИ, САНЕ СЕДМИ: Летњи прелазни рок је на самом почетку, а већ је обављено неколико издашних фудбалских трансфера

Foto: Novosti arhiva

U dosadašnjem toku „pijace“, ostvareno je nekoliko prilično skupih transfera, s tim što trenutno prvo mesto za zauzima Artur (24). Brazilski vezista, koga su najvljivali kao novog Inijestu nije se snašao na stadionu „Kamp nou“. Juventusu se i dalje čini da Artur ima kvalitete za najviše domete, tako da je izdvojio 72 miliona evra za njega, po podacima „Transfermarkta“.

Trenutno, to je najviši transfer u leto 2020, ali šanse su minimalne da tako i ostane, jer će najozbiljniji poslovi tek da se završavaju.

Kasu je iznenađujuće razbio Napoli, koji je za napadača Viktora Osimena (21) isplatio Lilu čak 70 miliona. Nigerijac koji je na 38 mečeva 18 puta bio strelac u svim takmičenjima za francuskog prvoligaša, našao se tako na drugoj poziciji.

GAĆINOVIĆ PRE MALBAŠIĆA

NAJVEĆE zvezde srpskog fudbala zasad nisu menjale sredinu ovog leta, tako da je trenutno prvi po visini transfera među našim fudbalerima Mijat Gaćinović (25), koji je prema podacima sa „Transfermarkta“ za tri miliona evra prešao iz Ajntrahta u Hofenhajm.

Na drugom mestu je 27-godišnji Filip Malbašić (ranije nosio dres Vojvodine i Partizana), za koga je Kadiz Tenerifama platio tačno milion evra.  
 

Zasad je možda najbolje prošao Bajern, koji je, reklo bi se, po „akcijskoj ceni“ dobio Leroja Sanea, Za sjajnog krilnog napadača prethodnih sezona je Mančester siti tražio bar 100 miliona evra, a Bavarcima ga je prosledio za manje od 50 odsto od te brojke. Precizno, klub iz Minhena je izdvojio 45 miliona za nemačko krilo, koje ima tek 24 godine, ali ogromno iskustvo. Na skromniji transfer je uticala činjenica da je Sane imao tešku povredu, a i sa menadžerom „građana“ Pepom Gvardiolom nije bio u sjajnim odnosima.

Zanimljivo je da su u prvih deset dvojica marokanskih reprezentativaca. Inter je Ašrafa Hakimija (21), ofanzivnog beka, kupio od Reala za 40 miliona evra, dok je Čelsi isto toliko novca isplatio Ajaksu za krilnog napadača Hakima Ziješa (27). Londonski „plavci“ su imali i jednu još izdašniju kupovinu, a reč je o Timu Verneru. Nemac je bio velika želja trenera Liverpula Jirgena Klopa, ali je 24-godišnji centarfor izabrao klub sa „Stamford bridža“.

PRVIH DESET

Artur (Juventus) 72
Osimen (Napoli) 70
Pjanić (Barselna) 60
Verner (Čelsi) 53
Ikardi (PSŽ) 50
Ake (M. siti) 45,3
Sane (Bajern) 45
Hakimi (Inter) 40
Ziješ (Čelsi) 40
Lo Selso (Totenhem) 32
* Prezime, kupac, transfer u milionima evra po „Transfermarktu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)