VITAS O PENALU U KRUŠEVCU: Sve je čisto, bio je grčko-rimski stil

M. Blažić

02. 08. 2020. u 19:11 >> 19:14

NA terenu burno u granicama očekivanog, ni manje ni više nego u nekim prethodnim utakmicama Napretka i Partizana, izvan terena "pakao".

ВИТАС О ПЕНАЛУ У КРУШЕВЦУ: Све је чисто, био је грчко-римски стил

Foto: FK Partizan

Prvih 90 minuta Partizana u novoj sezoni donelo je mnogo burnih reakcija, praktično odmah po završetku meča, a razlog zbog kojeg su Kruševljani, ali i večiti rival, ispaljivali otrovne strelice ka Humskoj je odluka arbitra Danila Grujića da u 86. minutu pokaže na belu tačku posle povlačenja Uroša Vitasa u šesnaestercu "čarapana".

Strateg domaćeg tima Dragan Ivanović je Grujićevu odluku okarakterisao kao katastrofalnu uz pitanje "kome je ovo potrebno", a par sati kasnije još oštrija je bila Crvena zvezda koja je saopštenjem uputila poziv Fudbalskom savezu Srbije da reaguje. Ubrzo su odgovorili i crno-beli... Na taj način svako ko se uželeo srpskog fudbala dobio je odmah i neizbežnu propratnu "koreografiju" u vidu prepucavanja, prozivki, kukanja... I sve to na osnovu samo jednog penala iako se jako dobro zna da ćemo mnogo smešnije ili tužnije (zavisi kako se gleda) penale viđati u narednih 37 kola koliko je još pred nama.

Jedan od ključnih aktera minuta koji je u senku bacio preostalih 90 i kusur je štoper Partizana Uroš Vitas. U danu posle prve prvenstvene pobede njegovog tima defanzivac crno-belih nije mogao da se načudi koliko se prašine podiglo zbog jednog, po njemu nespornog detalja.

- Niti želim da komentarišem suđenje, niti me lično zanima taj način komunikacije. Svako ko zna fudbal video je da je penal bio čist kao suza. Neko bi rekao da me je vukao, ja bih pre rekao da je to bio grčko-rimski stil. Nevažno.. Snimak sve govori - kategoričan je Vitas.

Podsetio je centralni defanzivac crno-belih na sličnu situaciju sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. kada su svi listom osudili nemačkog arbitra Feliksa Briha što nije dosudio najstrožu kaznu za "orlove".

- Recimo, nešto slično je bilo na utakmici Srbija - Švajcarska kad nam nije ništa svirano... Ovde je javnost bila nepodeljena da smo oštećeni, s tim što je Mitrović čak stavio ruku na odbrambenog igrača švajcaraske reprezenatcije, a ja nisam. Čisto je sve.

Gužva koju je izazvala Grujićeva odluka da pokaže na belu tačku neopravdano je ostavila u senci strašnu povredu koju je u 46. minutu doživeo golman Napretka Mladen Živković. Iskusnom čuvaru mreže je posle sudara sa Lazarom Markovićem kod prvog gola Partizana slomljena noga i hitno je prevezen u bolnicu. Maleroznom golmanu je ovo treća teža povreda u poslednjih pet godina. Najpre su mu 2015, dok je čuvao gol Novog Pazara, polomljeni nos i jagodična kost posle duela sa napadačem Crvene Zvezde Predragom Sikimićem. Dve godine kasnije kao golman niškog Radničkog je iznet sa terena tokom utakmice sa Dinamom iz Vranja jer mu je sredinom prvog poluvremena pukla zadnja loža.

I STOJKOVIĆ U KONKURENCIJI

MLADI vezista Denis Stojković sutra puni 18 godina i više neće postojati nijedna prepreka da i zvanično ne postane deo ekipe. Momak koji je fudbalsko znanje sticao u Juventusu, Torinu i Čelsiju je od maja na treninzima Miloševićeve čete, ali zbog pravila UEFA i činjenice da je maloletan nije mogao da potpiše višegodišnji i registruje se kao igrač kluba iz Humske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)