ALISON OPREZAN ZBOG KORONE: Nedostaje mi Brazil, ali neću da rizikujem i ugrozim svoju porodicu

Beta

25. 07. 2020. u 21:31

GOLMAN Liverpula Alison ne planira da se vrati u Brazil za vreme pauze u fudbalskim takmičenjima, nakon što mu je klub predložio da izbegne putovanje u zemlju koja je žestoko pogođena pandemijom korona virusa.

АЛИСОН ОПРЕЗАН ЗБОГ КОРОНЕ: Недостаје ми Бразил, али нећу да ризикујем и угрозим своју породицу

Foto: Tanjug/Paul Ellis, Pool via AP

- Oni su predložili da izbegnem put u Brazil, pošto je u zemlji vrhunac pandemije. Neću ići, čak ni ako mi dozvole, jer bi to bio rizik za moju porodicu. Sačekaćemo da se stvari poprave pre nego što posetimo porodicu i prijatelje - rekao je Alison.

Liverpul je ove sezone, posle 30 godina, osvojio šampionsku titulu u Engleskoj. Alison je rekao da je trener Jirgen Klop zaslužan za revoluciju u klubu i da nije promenio samo klub već i grad. Takođe, pohvalio je kapitena Džordana Hendersona na sposobnostima da na pravi način vodi tim.

- Klop se prema svima odnosi na isti način, zbog čega ga mnogi hvale. Niko nije poseban, svaki fudbaler je tretiran na isti način, od onog igrača koji igra do onoga na klupi. Mi takođe imamo i ekipu sa kojom je lako raditi. Nećete naći igrača sa egom većim od zajedničkih ciljeva. Verujem da je to odraz kluba i onoga što je Klop doneo - naveo je Alison.

Osim titule, Alison je osvojio i Ligu šampiona i svetsko klupsko prvenstvo sa Liverpulom.

- Kada sam potpisao za Liverpul imao sam veću opsesiju da osvojim Ligu šampiona, pre nego prvenstvo. Međutim, shvatio sam koliko je važna titula u Premijer ligi za nas. To nam je predstavljeno, želja nam je usađena i dobro smo razumeli kontekst toga da je klub jedan od najvećih u ligi, ali da i dalje nije uspeo da osvoji Premijer ligu - naveo je Alison.

- Titula je bila i velika želja naših navijača. Bolelo ih je čekanje, pa je to postalo moja opsesija, da okončamo to čekanje - dodao je golman "crvenih".

Fudbalerima Liverpula uručena je titula u sredu, posle utakmice sa Čelsijem i pobede od 5:3, pred praznim stadionom zbog pandemije.

- Prvo što nam je nedostajalo su bili navijači. Nećemo imati tradicionalnu šampionsku paradu, kao što smo imali kada smo osvojili Ligu šampiona. To je bilo neverovatno, skoro milion ljudi se okupilo, bilo je nezaboravno. Međutim, doći će vreme i slavićemo na pravi način sa našim navijačima. Nadam se da će se stvari uskoro popraviti uz vakcinu i da će se život vratiti u normalu - rekao je Alison.

Evropske reprezentacije igraće utakmice početkom septembra, dok će Alison tek u oktobru igrati za Brazil, pošto su južnoameričke kvalifikacije pomerene.

"Mnogo mi nedostaje igranje za Brazil. Pobede su obaveza za reprezentaciju, moramo da osvojimo svaku titulu za koju igramo. Nestrpljiv sam što imam priliku da igram na još jednom Svetskom prvenstvu. U slučaju da to zaslužim, ako nastavim da igram na visokom nivou, moj san je da ponovo igram na Mundijalu i osvojim titulu", rekao je Alison.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja