SRBI ODLIČNI U INOSTRANSTVU: Ivanović u timu godine, Kolarov šalje “projektile”

B. Antić

23. 07. 2020. u 21:11

BRANISLAV Ivanović je u februaru napunio 36 godina, a Aleksandar Kolarov će u novembru proslaviti 34. rođendan.

СРБИ ОДЛИЧНИ У ИНОСТРАНСТВУ: Ивановић у тиму године, Коларов шаље “пројектиле”

Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Međutim, to ne sprečava dvojicu srpskih veterana, koji su bili sjajan tandem bekova dok su zajedno igrali za "orlove", da blistaju u finišu sezone u Rusiji i Italiji, gde su obasuti komplimentima.

Nekadašnji kapiten reprezentacije, Ivanović, dobio je ogromno priznanje, budući da je izabran u idealni tim ruskog prvenstva, u kome je njegov Zenit odbranio titulu sa 15 bodova više od drugoplasirane Lokomotive. Pored Baneta (25 mečeva, četiri gola u ligi), tu su još i golman Akinfejev (CSKA), defanzivci Fernandez (CSKA), Žigo (Spartak) i Santos (Zenit), vezisti Krihovjak (Zenit), Vlašić (CSKA) i Aleksej Mirančuk (Lokomotiva), kao i napadači Azmun i Džuba (Zenit) i Vanderson (Krasnodar).

A u Seriji A, Kolarov bombarduje. Naslednik Ivanovića sa trakom u dresu nacionalnog tima, sa više od 30 metara je zatresao mrežu Hrvata Karla Letice, golmana Spala u visokoj pobedi Rome (6:1) u 35. kolu. Bio je to sedmi pogodak našeg levog beka u tekućem prvenstvu, i od njega su u timu efikasniji samo Edin Džeko (15) i Henrik Mhtarjan (9).

- Kolarov je odigrao veoma dobro, iako je, kao i većina fudbalera, umoran od ove teške sezone - rekao je trener Rome Paulo Fonseka.

Roma, koja u nedelju dočekuje Fiorentinu, trenutno je peta i osigurala je plasman u Ligu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati