Tumbaković zadovoljan terminima polufinala baraža: Dobro je što se ne igra u septembru

Novosti online

18. 06. 2020. u 12:12 >> 15:30

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, zadovoljan je terminom prvog meča u baražu za EP koji će Orlovi igrati u Oslu protiv Norvežana 8. oktobra.

Тумбаковић задовољан терминима полуфинала баража: Добро је што се не игра у септембру

EPA

- Iako je našša žželja bila da se obe utakmice igraju u novembarskom terminu, niššta nam u planu priprema ne remeti ova odluka UEFA da se polufinalna utakmica protiv Norvešške igra 8. oktobra. Prateći sve ššto se deššavalo u poslednje vreme, očekivali smo da to budu oktobar ili novembar. Dobro je u svakom slučaju ššto se ne igra u septembru, jer igrači ipak moraju da uđu u takmičarski ritam kroz igre u svojim klubovima i podignu formu na neki optimalan nivo posle ove prinudne pauze. Mislim da je ovo sasvim korektan termin, poššto nas pre toga očekuju i dva iskuššenja u Ligi nacija. Taman da se stabilizuje forma našših reprezentativaca i da izaberemo najbolju moguću postavu za meč godine 8. oktobra “- rekao je Tumbaković za sajt FSS.

Kompeltna analiza protivnika uveliko je odrađena selektoru i stručnom štabu Srbije.

- Mi smo apsolutno bili spremni i za martovski termin, poššto smo sve isplanirali do najsitnijih detalja. Bila je ideja da Moca Vukotić i Zoran Filipović putuju u Glazgov, jedan da skautira ŠŠkotsku, drugi Izrael. Sada sve to pomeramo za oktobar, mada i bez toga imamo gomilu informacija o svakom igraču iz sve tri reprezentacije - rekao je Tumbaković.

Norveška je prvi protivnik u baražu Lige nacije. Ljubiša Tumbaković i njegovi saradnici su fokusirani samo na njega jer finalu se nadaju, ali ga još ne skeniraju.

- Jasno je da smo fokusirani na Norveššku i podatak da se finale igra 12. novembra ostavlja nam sasvim dovoljno vremena da se u slučaju pobede u Oslu jošš temeljnije pripremimo za poslednji korak ka Evropskom prvenstvu. Ne bih govorio o konkretnim imenima, ali mi imponuje taj timski duh Norvešške koji nije krasio nijednu njihovu generaciju u prethodnih 20-30 godina. Tačno je da imaju fudbalere koji svojim individualnim kvalitetom zavređuju posebnu pažžnju, ali su jošš jači kao celina čije su osnovne odlike diciplina, borbenost i žželja da se dode do zajedničkog cilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!