SINER ZAPRETIO ĐOKOVIĆU: Srbin će morati da se pazi

Novosti online

11. 04. 2024. u 11:00

Posle fantastičnog trijumfa u Majamiju i osvajanja Australijan opena na početku godine, italijanski teniser Janik Siner se postavio kao glavni pretendent na tron Novaka Đokovića.

СИНЕР ЗАПРЕТИО ЂОКОВИЋУ: Србин ће морати да се пази

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ipak, mladi italijanski as zna da može više. Naglasio je kako biti drugi na svetu nosi laskavu titulu, ali da ne namerava gledati nekome u leđa sve vreme. 

– Svestan sam važnosti činjenice da ću sada na svim važnim turnirima biti drugi nosilac, biti broj 2 je velika satisfakcija, ali to nije moj cilj. Moj cilj je da osvajam najveće titule – rekao je Siner.

Italijan je posle plasmana u treće kolo u Monte Karlu usredsređen na igru.

- Sada je najvažnije da u sledećim nedeljama dođem do najbolje igre jer slede važna takmičenja, naročito Rolan Garos i Olimpijske igre - rekao je Siner.

Iako mu šljaka nije najbolja podloga, lako je nadigrao Sebastijana Kordu rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

FOTO: Tanjug/AP

– Mnogo sam fizički ojačao u poslednje vreme, a to mi pomaže na ovakvim terenima. Još nisam postao ono što želim, ali veoma naporno radimo na tome - rekao je zadovoljno Siner.

Od 13 titula, Siner je samo jednu osvojio na najsporijoj podlozi. U Umagu pre dve godine.

– Znam koliki smo posao odradili do ovog trenutka. Imam samo 22 godine i još mogu da rastem. Nisam dostigao svoj vrhunac i svestan sam da mogu još da napredujem - rekao je Siner.

Meč trećeg kola igra protiv Jana Lenarda Štrufa. U jedinom dosadašnjem meču, Siner je slavio pre mesec dana u Indijan Velsu.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)