DOMINACIJA U JAPANU: Ferstapen i treću godinu zaredom nezaustavljiv u najvećem planetarnom cirkusu

Novosti online

07. 04. 2024. u 10:30

Vozač Red Bula, Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, četvrtoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

ДОМИНАЦИЈА У ЈАПАНУ: Ферстапен и трећу годину заредом незаустављив у највећем планетарном циркусу

Foto: Profimedia

Trostruki svetski šampion je na „Suzuki“ slavio treću godinu zaredom i tako upisao 57. pobedu u karijeri. Holandski automobilista je na taj način zabeležio treći trijumf ove sezone i postarao se da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na svakoj trci koju je završio.

Najbliži braniocu titule bio je njegov timski kolega Serhio Peres, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Ferarija Karlos Sains junior. Španac je na taj način stigao do podijuma na svim trkama koje je vozio ove sezone, pošto se zna da je propustio rundu u Saudijskoj Arabiji zbog operacije slepog creva.

Uzbuđenja u borbi za trijumf na legendarnoj stazi uopšte nije bilo, pošto Ferstapen nijednog trenutka nije bio ugrožen. Rivali Red Bula su pokušali da izazovu Peresa zapravo drugačijim strategijama prilikom odlazaka u boks, ali je zapravo i Meksikanac na kraju bio nedodirljiv za sve, osim za svog timskog kolegu.

Foto: Profimedia

Peres je kroz cilj prošao 13 sekundi iza Ferstapena, dok je Sains bio oko osam sekundi dalje, a sledili su ih Lekler i Noris, dok je najbolji među ostalima bio Fernando Alonso u Aston Martinu. Sedmo mesto zauzeo je Džordž Rasel u Mercedesu, pošto je u samom finišu pretekao vozača Meklarena Oskara Pjastrija. Najbolju desetoricu i ujedno osvajače bodova kompletirali su sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton i miljenik domaće publike Juki Cunoda.

Pored Ferstapenove dominacije, četvrtu trku sezone obeležio je incident na samom startu, koji je i doveo do prekida posle samo tri krivine. Vilijamsa, koji su završili van staze u trećoj krivini. Aleks Albon i Danijel Rikardo su posle kontakta završili u zidu. Trka je momentalno bila prekinuta i tako smo već u prvom krugu imali crvene zastave. 

Ferstapen na čelu generalnog plasmana sada ima 77 bodova, Peres ga prati sa 64, dok je Lekler treći sa 59.

Naredna trka Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Kine, od 19. do 21. aprila.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Opera u Sidneju je napravljena od poreza na kockanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)