PARTIZAN SE MUČIO, ALI POBEDIO: Crno-beli savladali Spartak, brinu povrede dvojice važnih igrača (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

30. 03. 2024. u 20:24

FUDBALERI Partizana nisu blistali, ali su ipak pobedili Spartak sa 1:0 u 27. kolu Superlige Srbije i smanjili su zaostatak za Crvenom zvezdu na četiri boda.

ПАРТИЗАН СЕ МУЧИО, АЛИ ПОБЕДИО: Црно-бели савладали Спартак, брину повреде двојице важних играча (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Izabranici Igora Duljaja odigrali su možda najslabiji meč u sezoni, a to pokazuje i jedan neverovatan podatak. Naime, odnos u kornerima bio je 1:13 u korist tima iz Subotice.

Crno-beli su bili konkretniji u prvom nego u drugom poluvremenu. Ispostavilo se da se odlučujući trenutak na utakmici desio u 21. minutu kada je Samed Baždar trećim superligaškim golom doveo klub iz Humske do prednosti. Šutirao je Bibars Natho, intervenisao je Aleksandar Vulić, ali sve je dobro pratio mladi napadač i sproveo loptu u mrežu.

U nastavku utakmice domaćin je prepustio posed gostima i odlučio se da preti iz kontri. Ipak, nije bilo opasnosti po gol Subotičana, dok je tim Nenada Lalatovića pokušavao da izjednači. Najbolju priliku imao je Ognjen Mudrinski čiji udarac glavom je zaustavio Aleksandar Jovanović.

Ono što može da raduje Duljaja i navijače Partizana je to da ekipa tek drugi put u prolećnom delu sezone nije primila gol. Mreža je sačuvana još protiv Javora. Takođe, pozitivno je i to što je prekinuta serija od tri utakmice bez trijumfa.

Sa druge strane mogu da brinu povrede Bibarsa Natha i Gajasa Zahida koji su morali da budu zamenjeni.

Partizan je ostao drugi na tabeli sa 64 boda, dok je Spartak na 10. poziciji sa 31 bodom.

Partizan - Spartak 1:0 (1:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Stanko Ostraćanin. Strelac: Baždar u 21 (Partizan).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid (od 77. Trifunović) – Kalulu (od 66. Severina), Natho (od 59. Kastiljo), Goh – Baždar (od 59. Nikolić).

SPARTAK (5-3-2): Vulić – Mijailović (od 65. Atule), Bogićević, D. Kerkez (od 46. Stanojev), Ćalasan, M. Kerkez (od 46. Prijović) – Đurasović (od 65. Tomović), Lukić, Mijić - Babić, Ubiparip (od 65. Mudrinski).

 

Drugo poluvreme: Partizan - Spartak 1:0

90+5' - Kraj utakmice!

90' - Sudija Stanko Ostraćanin je produžuio utakmicu za pet minuta.

88' - Moglo je vrlo da bude 1:1 u Humskoj. Atule je umakao odbrani Partizana, ali ga je u poslednji trenutak stigao Kovačević i izbacio loptu u korner.

84' - Velika prilika za goste. Mudrinski je šutirao glavom. Ipak, Jovanović je bio dobro postavljen i uspeo je da zaustavi udarac bivšeg napadača Crvene zvezde.

82' - Praktično celo drugo poluvreme se igra na polovini crno-belih. Pomalo iznenađujuće zvuči da je odnos u kornerima 1:10 u korist gostiju.

80' - Opasan napad Subotičana. Opasnost je otklonio Kovačević koji je izblokirao pokušaj jednog igrača Spartaka.

76' - Veliki problem za Partizan može da bude da su Natho i Zahid zbog povreda morali da izađu iz igre. Norvežanina je zamenio Nemanja Trifunović.

68' - Šutirao je Zahid, no to je uradio slabo i nije bilo nikakvih problema za Vulića koji je uhvatio živu loptu.

59' - Prve dve izmene izvršio je Igor Duljaj. Utakmica je završena za Bibarsa Natha i Sameda Baždara, a umesto njih u igru su ušli Denil Kastiljo i Nemanja Nikolić.

Samed Baždar/FOTO: FK Partizan

57' - U drugom poluvremenu se više igra na polovini crno-belih. Subotičani uprkos tome nisu ozbiljnije pripretili.

49' - Izveo je Spartak prvi korner u drugom poluvremenu, ali dobro je reagovao Kovačević i izbacio je loptu iz kaznenog prostora.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Prvo poluvreme: Partizan - Spartak 1:0

45' - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj!

41' - Veliku priliku propustio je Partizan da duplira prednost, pokušaj Kovačevića je završio malo pored gola.

37' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Marko Mijailović zbog oštrog starta na Nikoli Antiću.

32' - Čini se da su gosti krenuli nešto ofanzivnije da igraju od kada su primili gol, no za sada nema opasnosti po gol Aleksandra Jovanovića.

21' - Partizan je poveo! Šutirao je Natho van kaznenog prostora, odbio je loptu Vulić, ali na pravom mestu je bio Samed Baždar i poslao ju je iza leđa golmana tima iz Subotice.

 

15' - Dobra šansa za crno-bele. Kalulu je centrirao, a iz prve je šutirao Bibars Natho. No, Vulić je dobro interenisao i sprečio tim Igora Duljaja da dođe do vođstva. 

11' - Bunili su se domaći igrači i tražili su penal zbog igranja rukom jednog igrača Spartaka nakon udarca glavom Svetozara Markovića. Ipak sudija Stanko Ostaraćanin nije pokazao na belu tačku.

5' - Nema mnogo uzbuđenja od početka susreta. Obe ekipe su imale po jedan dobar napad, ali za sada mreže miruju.

1' - Počela je utakmica u Humskoj!

 

Satavi timova:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid – Kalulu, Natho, Goh – Baždar.

SPARTAK (5-3-2): Vulić – Mijailović, Bogićević, D. Kerkez, Ćalasan, M. Kerkez – Đurasović, Lukić, Mijić - Babić, Ubiparip.

Uoči meča:

Crno-beli žele protiv Subotičana da se vrate na pobednički kolosek, pošto su u poslednje tri utakmici upisali dva remija i poraz.

Subotičani takođe na poslednja tri meča ne znaju za trijumf i pokušaće da pomrse račune favoritu.

U prvom susretu ovih rivala na severu naše zemlje, izabranici Igora Duljaja su trijumfovali sa ubedljivi 3:0, ali vredi istaći da je Sparak pobedio na poslednjem meču koji je odigran u Beogradu (0:1).

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 61 bodom, dok je tim Nenada Lalatovića na 10. mestu sa 31 bodom.

BONUS VIDEO: Gol kojim je Partizan u završnici meča izjednačio protiv Mladosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)