REPREZENTACIJA SRBIJE I U MOSKVI PROTIV RUSIJE POKAZALA BROJNE SLABOSTI: Vredan pažnje samo Tadićev rekord

M. Bl.

22. 03. 2024. u 13:45

SPEKTAKL na "VTB Areni" u Moskvi je za Srbiju trajao samo u prvih 20-ak minuta, za Rusiju praktično tek od odluke turskog sudije Kardeslera da Gajića sredinom prvog poluvremena prestrogo kazni crvenim kartonom za skrivljen penal.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ И У МОСКВИ ПРОТИВ РУСИЈЕ ПОКАЗАЛА БРОЈНЕ СЛАБОСТИ: Вредан пажње само Тадићев рекорд

FOTO: M. Vukadinović

Sve kasnije viđeno proteklo je u znaku domaćina i nemoći Stojkovićevih izabranika da brojčano slabiji predstavljaju adekvatnog sparing partnera nadahnutim pulenima Valerija Karpina.

Od plana da se proba defanzivna linija sa četiri igrača, da se vidi ko koliko može u ovom trenutku, da se eventualno uigraju neke ofanzivne varijante tri meseca pre starta Evropskog prvenstva u Nemačkoj nije ostalo ništa, pa je, kao jedina svetla tačka, ostala činjenica da je kapiten Dušan Tadić izjednačio rekord Branislava Ivanovića po broju odigranih utakmica za nacionalni tim (105). Čovek koji će u ponedeljak na Kipru samostalno držati vrh večne liste smatra da je isključenje u ranoj fazi utakmice sve promenilo i potpuno iskrivilo sliku o trenutnim mogućnostima "orlovima".

- Crveni karton za Gajića je sve promenio. Možda je isključenje bilo po pravilima, ali i ruski igrači su rekli da nije trebalo da ostanemo sa desetoricom i da je meč upropašćen na taj način. Do penala, utakmica je bila izjednačena. Bilo nam je teško posle toga, iako smo u prvom delu imali šanse preko Jovića i Gaćinovića. Morali smo da se branimo i nismo stekli realnu sliku trenutnih mogućnosti. Boli nas poraz, ali bolje što se sad desio nego kasnije. Pokušaćemo da popravimo utisak na Kipru - podvukao je Tadić.

Defanzivna četvorka (Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović), prva za vreme Piksijevog mandata na klupi nacionalnog tima je tako "skrpila" samo 20-ak minuta na okupu i eksperiment sa promenom formacije učinila potpuno neuspešnim. I pored činjenice da bi bilo teško sačuvati mrežu i protiv mnogo slabijih selekcija sa igračem manje na terenu više od 70 minuta stoji egzaktan podatak da Srbija odbrambeno posrće punih godinu dana.

Srbija je poslednji put završila utakmicu bez primljenog gola 27. marta prošle godine u drugom kolu kvalifikacija za EP, na gostovanju Crnoj Gori (0:2). Zaključno sa porazom od Rusije u Moskvi ovo je deveta uzastopna utakmica na kojoj mreža našeg nacionalnog tima nije mirovala. Da to nije privremeni trend pokazuje i podatak da je selekcija pod stručnom komandom Dragana Stojkovića na 36 odigranih utakmica samo osam puta uspela da završi meč bez primljenog gola. Dva puta su reprezentativci Katara bili nemoćni (4:0, 4:0), a po jednom Luksemburg (0:1), Mađarska (0:1), Švedska (0:1), Norveška (0:2) i Litvanija (2:0) uz pomenuti meč kvalifikacija protiv Crne Gore.

Vremena za ispravke ima, nada je i dalje jača od strepnje, ali je isto tako jasno da bi "znakove pored puta" trebalo shvatiti maksimalno ozbiljno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)