''MESTO MI JE U REPREZENTACIJI!'' Bivši fudbaler Partizana želi da pokaže selektoru da nije pogrešio pozvavši ga u nacionalni tim

Filip Milošević

19. 03. 2024. u 13:42

Fudbalski reprezentivac Srbije Saša Zdjelar izjavio je danas u Staroj Pazovi da je srećan što će igrati za nacionalni tim na prijateljskim mečevima protiv Rusije i Kipra.

МЕСТО МИ ЈЕ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ! Бивши фудбалер Партизана жели да покаже селектору да није погрешио позвавши га у национални тим

FOTO: Profimedia

Fudbaleri Srbije se u Staroj Pazovi pripremaju za predstojeće prijateljske mečeve. Srbija će u četvrtak igrati u Moskvi sa Rusijom, a "orlovi" će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.

- Drago mi je da sam ponovo ovde, veliko je zadovoljstvo i privilegija biti u reprezentaciji posle dugo vremena. Srećan sam što sam ponovo tu i što mogu da branim boje naše države - rekao je bivši fudbaler Partizana u intervjuu za zvanični sajt FSS.

Zdjelar (28) je od 2022. član moskovskog CSKA.

- Dugo nisam bio u reprezentaciji, sigurno da želim da pokažem selektoru da mi je mesto ovde. Igram u CSKA i nadam se da ću opravdati očekivanja - dodao je srpski fudbaler.

Utakmica između Rusije i Srbije biće odigrana na stadionu Dinama u Moskvi.

- Prema mojim informacijama, stadion je već rasprodat, mnogo naših ljudi koji žive u Moskvi žele da dočekaju našu reprezentaciju, pitali su me za karte, ali to je sada nemoguća misija - naveo je Zdjelar.

On je rekao da je razgovarao saigračima iz CSKA, koji će nastupiti za selekciju Rusije.

- Malo smo se šalili, pogotovo ja sa štoperom, a sve zbog onoga što ga očekuje sa Aleksandrom Mitrovićem. Ne bih voleo da sam u njegovoj koži. On je igrao u Beogradu kada smo ih pobedili 5:0, dobro je osetio Mitrovu snagu. Sve su to neke naše interne šale. Mnogo nas poštuju, prate igre naših igrača u evropskim ligama, imaće veliki motiv, sigurno da jedva čekaju da izađu na teren - rekao je srpski reprezentativac.

Za selekciju Rusije će na meču sa Srbijom nastupiti ruski fudbaleri koji igraju u inostranim ligama.

- Ovo će im biti najjača provera u poslednje vreme, praktično od trenutka kada se nalaze pod sankcijama zbog kojih ne mogu da igraju u evropskim takmičenjima. Za ovaj meč su pozvali sve najbolje što imaju i siguran sam da će biti jako motivisani da se u ovom meču pokažu u najboljem svetlu - istakao je Zdjelar.

Srbija će na EP u Nemačkoj igrati sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

- Ima vremena do tada, ali verujem da ćemo kao reprezentacija izvući pouke iz nekih ranijih učešća na najvećim takmičenjima. Treba razmišljati i o tim utakmicama, ali uveren sam da će Srbija biti spremna za ono što je očekuje u Nemačkoj i da će se pokazati u najboljem svetlu - rekao je fudbaler CSKA.

Zdjelar je do sada za reprezentaciju Srbije odigrao tri meča.

- Protiv Rusije sam ulazio na teren pred kraj meča, ostvarili smo tada remi i pobedu, bilo bi lepo da sada ponovo ostvarimo pobedu - istakao je on.

Zdjelar je sa omladinskom selekcijom Srbije osvojio titulu 2015. na SP na Novom Zelandu.

- Vreme leti, kao da smo juče igrali finale protiv Brazila. Lepo je sve ono što se dešavalo, to što smo napravili za našu zemlju. Lepo je sećati se takvog rezultata, mislim da je to uspeh koji je ostavio neizbrisiv trag - rekao je srpski fudbaler.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!