BIĆE EMOCIJA POD VEZUVOM: Napoli u sredu dočekuje Barselonu

N. I.

20. 02. 2024. u 13:30

DOBRO došli na stadion "Dijego Armando Maradona"! Samo ova rečenica je dovoljna da probudi emocije i sećanja svakom navijaču Napolija i Barselone čiji se klubovi sastaju u sredu uveče u Napulju u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Aktuelni šampion Italije je toliko naslonjen na fudbalsku i majstorsku zaostavštinu slavnog Argentinca, da je svaki pomen njegovog imena direktno upiranje prsta u najveće uspehe ovog kluba.

БИЋЕ ЕМОЦИЈА ПОД ВЕЗУВОМ: Наполи у среду дочекује Барселону

FOTO: Profimedia

Maradona je od 1982. do 1984. godine nosio dres Barselone, prodafao je "fore i fazone" mnogima, pa i Diki Stojanovićum ali ono što je radio od 1984. do 1991. godine u dresu Napolija graniči se sa erupcijama fudbalskih strasti, mnogo jačim od onih koje je izazivao Vezuv. Na kraju krajeva, jedan od dvojice najboljih igrača u istoriji fudbala je klubu s juga Italije doneo i dva "skudeta" i jedan Kup UEFA.

Mnogi će reći da su danas druga vremena, ali fudbalska i emocionalna zaostavština čoveka koji je ustvari fudbalsko božanstvo u Napulju biće sigurno rukama opopljiva i večeras kada lopta krene s centra u 21 sat. Domaćin kuburi sa formom i rezultataima, tek je na devetom mestu Serije A, a neposredno pred večerašnji meč sa Barselonom smenio je trenera Valtera Macarija posle subotnjeg remija sa Đenovom. Da li će šok terapija dati pravi rezultata i da li je pametna pre meč osmine finala Lige šampiona, videće se kada na Macarijevo mesto i zvanično sedne aktuelni trener Slovačke Frančesko Kalcona koji je odradio jedva dva treninga sa ekipom.

Nema sumnje da će tribine "Maradone"  da budu pune emocija i navijača. Domaćin se uzda u kvalitete Osimena,Kvarackelije, Lobotke, Kajustea, dok Barseine pristalice najviše očekuju od Levandovskog, Jamala, Gundogana. I jedni i drugi žele u četvrtfinale Lige šampiona. Barselona je na papiru blagi favorit, a Napoli želi da krene iz živog peska u koji je nenadano upao.

U drufom duelu večerašnjeg programa Porto dočekuje Arsenal. Gosti su u sjajnoj seriji pobeda u Premijer ligi i apsolutno su favoriti protiv plavo-belih.

Teško na rastanku

PREDSEDNIK Napolija Aurelio De Laurentis se gospodski zahvalio dosadašnjem treneru Napolija na saradnji, pošto je doneo mnogo tešku odluku da ga smeni u predvečerje duela sa Barselonom.

- Zahvaljujem se Valteru Macariju, prijatelju porodice De Laurentis i Napolija što je podržao tim u teškom i kompleksnom trenutku. Ostaće u srcima svih Napolitanaca i naše porodice. Želim dobrodošlicu Frančesku Kalconi koji je već radio u našem klubu uz Sarija i Spaletija - rekao je prvi čovek Napolija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!