NEVEROVATNA DEŠAVANJA NA MARAKANI! Zvezda pobedila Voždovac, ali u kakvom ambijentu... (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2024. u 18:25 >> 18:26

Crvena zvezda je poteru za Partizanom nastavila pobedom na otvaranju drugog dela sezone: na stadionu "Rajko Mitić", pred 26.340 gledalaca koji su priredili dosad nezabeleženu atmosferu, izabranici povratnika na klupu crveno-belih, Vlada Milojevića, pobedili su Voždovac sa 2:1. Tako je vrlo kratko trajala prednost vodećeg Partizana od četiri boda, nakon subotnje pobede u Ivanjini nad Javorom od 0:1, jer mu je aktuelni šampion ponovo na samo bod zaostatka.

НЕВЕРОВАТНА ДЕШАВАЊА НА МАРАКАНИ! Звезда победила Вождовац, али у каквом амбијенту... (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

A kakva je samo to utakmica bila na "Marakani" i kakav je to bio ambijent...


Poznato je, sada već decenijama, da pred velike utakmice, a i poneku manje "magnitude", "delije" prirede koreografiju. Desilo bi se ponekad, kada su evropski spektakli, da se dogode i dva takva "grafička" prikaza na tribini, ali ovoga puta su Zvezdini navijači prevazišli sebe: maltene na svakih deset minuta imali su posebnu koreografiju, podsećajući sve(t) na sve što im je najvažnije - od Zvezde, preko Srbije i njene južne pokrajine, zatim Rusije, ali i odnosa sa Olimpijakosom, srpske istorije...
 


A na terenu, u sličnom ritmu, bar kada je prvo poluvreme u pitanju, "nova" Zvezda Vladana Milojevića lomila je neugodnog rivala, šestoplasiranu ekipu Superlige koja je na startu sezone povela sa 3:0 protiv crveno-belih, pa na kraju pobedila sa 3:2.


Ovoga puta nije ni izbliza bilo toliko dramatično, a ni radosno po "zmajeve", jer im je Zvezdin slavljenik Rodić, na svom 300. nastupu za klub iz Ljutice Bogdana, u devetom minutu zatresao mrežu...
 

... a onda je to uradio i "preporođeni" Piter Olajinka u 16.

 

Iako su mreže potom mirovale sve do 86. minuta, na terenu je bilo uzbuljivo koliko i na tribinama.


Dok su "delije" smenjivale svoje koreografije, smenjivale su se i šanse crveno-belih, čak u dva navrata i "makazice" (Olajinka, Bukari), pogođena stativa (Olajinka), ali i ziceri (najveći je upravo strelac drugog gola priredio, promašivši nebranjeni deo mreže sa samo tri metra).


Imali su svoje prilike i gosti, što Nešković, što njegovi saigrači, mada su te šanse "utihnule" u drugom poluvremenu, kada je Zvezda "podesila" odbranu tamo gde je malo škripalo, pa je domaća publika mnogo mirnije mogla da uživa u nastavku meča. A uživala jeste, no samo do 86. minuta.
 


Jer, iako je Zvezda bila daleko bolja, mnogo konkretnija, a i iznova zatresla mrežu, mada je taj pogodak Olajinki poništen jer je posle video-provere utvrđeno da je nepopisno izbio loptu iz ruku golmana Katića, Voždovac je uspeo da prepolovi zaostatak i završnicu učini zanimljivijom nego što se činilo da će biti slučaj.


Četiri minuta pre isteka uobičajenih 90, Nešković se domogao lopte i iskosa sa leve strane, sa oko 18-20 metara, snažno šutirao: putanju "bubamare" nehotice je promenio Dragović, što je zbunilo Popovića i rezultat je promenjen.
 


Međutim, to je bilo sve što su "zmajevi" uspeli da urade, pa je trijumf pripao braniocu trona. Zasluženo, po svemu viđenom na Marakani.

KRAJ! Crvena zvezda - Voždovac 2:1

90' - Igraće se tri dodatna minuta.

88' - Nova koreografija "delija", više je teško i prebrojati koja - prikazan je Branko Kockica kako čuči u kući od čokolade, oko koje je zid koji predstavlja bedeme carstva, a sve prati pesma "U svetu postoji jedno carstvo". No, mnogima na stadionu nije sada do pevanja, jer je samo gol prednosti za Zvezdu, i to u meču sa (dosad) čak 42 prekršaja, pa bi neki naredni prekid mogao da bude koban za domaćine. Ali, sada je slobodan udarac, i to s desnog krila, za ekipu Vladan aMilojevića. Kanga centrira... i to prejako.

86' - Gol za Voždovac! Nešković je šutirao sa distance, lopta je nekog zakačila i završila u mreži Zvezde! Sada šampion ima samo gol prednost, 2:1!

78' - Gol je poništen! Šerif Endijae jeste zatresao mrežu, ali... Bune se igrači Voždovca da je fauliran golman Katić prilikom Zvezdinih pokušaja da mu izbiju loptu iz ruke, ali, isprva uzalud - jer je pokazano na centar (Lukić dobija žuti karton zbog burnog protesta). VAR provera je u toku...  A iz VAR sobe u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije poručuju sudiji Šegrtu da on pogleda snimak. On je to učinio i utvrdio da je golman bio fauliran pre nego što je Endijae dao gol.

76' - Evo samo nekih od koreografija "delija" na ovom meču:

73' - Aplauzima je ispraćen Olajinka, koga menja Lučić.

71' - Kraći prekid jer je Zvezdin golman Popović dobio udarac u glavu. Pridigao se i po svoj prilici će nastvaiti da brani.

69' - "Delije" se sad dovikuju sa ostalim tribinama. Severna se oglasi rečju "Kosovo!", a odogovor bude "Srbija!". Sve to uz veliku zastavu Srbije, naravno, sa južnom srpskom pokrajinom u njenom sastavu, a preko koje je bio "pečat" sa natpisom "Nema predaje!"

Delije sa zastavom Srbije i "pečatom" na kome piše Nema predaje" / Foto: Č. Vuković

67' - Auh, kakav promašaj Olijinke. Zicer je to bio, kod leve stative, na samo tri metra je bio udaljen Zvezdin igrač od gol-linije, Bukari ga idealno uposlio po zemlji - a usledio je promašaj...

63' - Izmene kod domaćih. Viktor Radojević debituje za Zvezdu, menja strelca Rodića, koji je muku mučio sa ramenom već duže vreme, a oporavljeni Mirko Ivanić (poslednji meč mu je bio gostovanje Jang bojsu u Ligi šampiona) ulazi umesto Šljivića.

61' - Još jedna koreografija "delija". Neverovatno... Sada je na "severu" iscrtana velika lobanja, na crnoj podlozi, da podseća na četničku kokardu, a sve prati pesma "sprem'te se, sprem'te...".

59' - Utakmici prisustvuje 26.340 gledalaca

57' - Evo kako je izgledao vatromet na Marakani:

 

54' - Prava mala revija kornera za crven-bele

52' - Novi "potez" Zvezdinih pristalica, ovoga puta su delije priredile ogroman vatromet. Ne prestaje fešta na severnoj tribini.

49' - Dobar pokušaj crveno-belih osujetio je defanzivni blok "zmajeva", pa je rezultat ostao 2:0.

Delije sa ruskim zastavama na početku 2. poluvremena utakmice Zvezda - Voždovac / Foto: Č. Vuković

17.37 - Počelo je drugo poluvreme! I to uz novu koreografiju "delija"! Ovoga puta su tu ruske trobojke, a peva se "kaljinka".

Kraj poluvremena. I to kakvog! Zvezda vodi sa 2:0, mogla je da vodi i sa više, ali i da se i njena mreže trese. Na sve to, "delije" su priredile nekoliko koreogfrafija, sve u toku uvodnih 45 minuta, pa nema sumnje da i u narednih 45 slede zanimljiva dešavanja. Pratite ih i dalje uz portal "Novosti". (Stastitika: Zvezda je imala manje loptu u svom posedu (47%-53%), ali više i šuteva ukupno, i u okvir gola (7-3 naspram 6-2). Oba timova su napravila po 11 faulova, dobila po jedan žuti karton, a prvi deo meča okončan je bez  ijednog ofsajda.

45' - Povređen je Bukari, nagažen je prilikom početka kontranapada Zvezde, pa mu se ukazuje pomoć.

44' - Izabranici Nikole Mitića, koji vodi "zmajeve" opet prete. Nije baš bila idealno postavljena odbrana Zvezde posle istrčavanja golmana Popovića oko desetak metara od gola, pa je lopta stigla do Jočića koji je "iz prve" probao da je smesti u nebranjeni deo mreže, no - loše ju je zahvatio.

43' - Jovan Šljivić, koji je pre neki minut lošim prijemom lopte prokockao lepu Zvezdinu kontru, sada je dobio žuti karton zbog prekršaja s leđa kojim je zaustvio protivnapad rivala.

42' - Nova prilika za Zvezdu! Olajinka sa nekoliko metara, gde je čekao loptu koja je visoko letela, "iz prve" šutira - a golman Voždovca brani nogama!

41' - Vrlo dobar udarac Neškovića sa distance, sa preko 25 metara je gađao gordi njesni ugao gola Zvezde, a lopta je za oko metar promašila rogalj.

38' - Još jedna koreografija Zvezdinih navijača. Posle nekoliko prethodnih, a tu je bio i grb Zvezde, i velika zastava "šetalica" sa natpisom "Fondacija delije", sada je tu i jedno navijačko podsećanje na bratske odnose sa pritalicama Olimpijakosa ("Gate 7"). Ovako nešto odavno nije viđeno...

36' - Šanse za Voždovac! Mitrović je odlično proigran kroz sredinu Zvezdine odbrane, šutirao je u ugao, ali je golman Zvezde Popović odbranio nogom, da bi potom i iskosa usledio udarac "zmajeva", koji je čuvar mreže domaćih odbranio!

34' - Nove "makazice" na stadionu "Rajko Mitić". Opet je Zvezda na atraktivan način pripretila, ali je i ovoga puta lopta promašila metu - Bukari je probao isto što i Olajinka malopre.

31' - Stativa! Preporođeni Piter Olajinka, koji je ili delovao "odsutno", ili je, prosto nedovoljno ili ne na pravi način bio korišćen u prvom delu sezone, nastavlja sa dobrim potezima. Pobegao je čuvaru po levom krilu napada Zvezde, šutirao snažno i polu-visoko, a pogodio bližu stativu gola Voždovca. Lopta se odbila ukoso, u polje, a onda je intervenisala odbrana gostiju.

28' - Aplauzi na Marakani. Bukari je umakao i odbrani rivala i golmanu Voždovca, a kako je otišao isuviše u (desnu) stranu, centrirao je. U srcu šesnaesterca je "makazice" izveo Olajinka, a iako je loptu poslao preko prečke, izazvalo je to oduševljenje "delija" (koje imaju već drugu koreografiju na ovom meču; uskoro i fotografije). Sa druge strane, nervira se trener Zvezde Vladan Milojević, koji rukama objašnjava svojim igračima, a pre svega Bukariju, šta se radi kada suparnički golman toliko napusti svoje uobičajeno "radno meto".

24' - Evo kako je Zvezda udvostručila prednost:

 

21' - Pokušavaju gosti da, dok su još "sveži" od početnog presinga na celom terenu, da nekako smanje zaostatak, ali ili naprave prekršaj u napadu, kao sada, ili se "odbiju" o defanzivni kvartet crveno-belih.

17' - Posle kornera sa leve strane, odbrana Voždovca je ponovo samo privremeno intervenisala. Usledio je novi šut ka njenom golu, sa ruba kaznenog problema, a lopta se od jednog od defanzivaca odbila pravo ka usamljenom Olajinki koji je i sam uz malo sreće (novi odbitak od nogu rivala) uspeo da zatrese mrežu "zmajeva".

16' - Goool! Piter Olajinka za 2:0 u korist Zvezde!

12' - Već drugi put moraju da intervenišu klupski lekari na ovom meču. Sada zbog sudara glavama Bukarija i Đuričića, igrača Voždovca kome je raskrvarena arkada. Ali, obojica će moći da nastave da igraju. Štaviše, Zvezda je odmah kompletirala redove.

10' - Posle centaršuta s desnog krila Zvezdinog napada, odbrana gostiju je na kratko intervenisala, glavom izbacila loptu van kaznenog prostora, ali pravo pred defanzivca crveno-belih koji je raspalio po njoj - i poslao je, stojeći blago iskosa s leve strane, u suprotan, donji ugao gola Voždovca.

 

9'  - Goool! Zvezda vodi, Rodić je strelac - 1:0!

6' - Matija Mitrović, 20-godišnji fudbaler Voždovca je zbog neopreznog starta već u šestom minutu dobio žuti karton.

3' - Solidan početak gostujućih "žutih", Nešković je pripretio sa levog krila, a golman Zvezde Popović koji se među stativama našao umesto uobičajenog Glazera uspeo je da ukroti loptu.

1' - Utakmica je počela!

16.33 - Igrači tek sada izlaze na teren. Početak meča kasni, eto, za sada 3-4 minuta. I,  još nekoliko će. Dok se igrači međusobno pozdrave, pa dok se uruči poklon Milanu Rodiću koji igra 300 meč za Crvenu zvezdu... Za to vreme, "delije" strpljivo čekaju, spremno je više desetina srpskih barjaka na severnoj tribini

16.12 - LjUDI, OVO JE 21. VEK, IDE SE NA MARS, A MI..." Igor Duljaj je ovako reagovao posle triler pobede Partizana u Ivanjici nad Javorom

16.11 - CRNO-BELA FRKA, PA SLAVLjE! Partizan sa igračem manje pobedio Javor i pobegao Crvenoj zvezdi (VIDEO)"

16.10 - Evo i sastava:

Crvena zvezda: Popović, Nikolić, Dragović, Spajić, Rodić, Olajinka, Mijailović, Bukari, Kanga, Šljivić, Endijae

Voždovac: Katić, Đurđević, Krpić, Lukić, Đuričić, Jocić, Matić, Mitrović, Flemings, Vujanović, Nesković.

Uoči meča

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ponovo "debituje" na klupi srpskog šampiona i, kako ističe, uopšte ne očekuje lak zadatak za svoju ekipu.

Medijima se, međutim, najpre ovako obratio pred meč sa "zmajevima": 

- Dobro smo iskoristili vreme zajedno, pripreme su bile uspešne. Imali smo lepe uslove. Jedini problem je što smo imali igrače na Afričkom i Azijskom kupu. Uradili smo sve što smo zacrtali. Svakako je trebalo više vremena, ali su momci uradili ono što smo želeli. Svesni smo stanja na tabeli, velikih očekivanja i svega što se dešavalo ove sezone, da rezultati nisu bili na zavidnom nivou i igrači željno iščekuju početak. Da pokažemo kvalitet i da se upustimo u veliku borbu do kraja. Nijedna utakmica neće biti laka, ali sam optimista - počeo je Milojević.

Odmah potom se dotakao Voždovca:

- U goste nam dolazi neugodan rival, možda od svih, sem večitog rivala, koji najmanje leži Zvezdi. Dva puta su nas dobili, i one godine na Krovu i sada u prvom delu. Imamo motiva, to je ekipa koja u kontinuitetu ima izgrađen stil igre. Znaju da igraju, puno su motivisani, očekuje nas težak meč. Neće biti utakmica kao prošle godine. Očekujem da mi od starta budemo pravi, nemamo pravo na kiks, moramo od prvog minuta da krenemo da igramo na maksimumu. Nikad ne možete da znate u fudbalu, ali nema više prava na grešku.

Na pitanje "Da li će biti emocija na prvom meču u povratku na klupu voljenog kluba?" odgovorio je ovako:

- Svesni smo trenutka, ali morate da bude fokusirani na igru. Veliki broj igrača biće na tribinama, ovi momci zaslužuju podršku. Kada znate da imate publiku, kada vas nose čak i kada ne možete. Sigurno će mi biti drago, ali ne vodim se emocijama zbog mog prvog meča u povratku.

Zvezda je ove zime prodala nekoliko fudbalera, ali...

- Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla infrastrukturno i organizaciono. Postoji skauting služba, prate se igrači širom, jako sam srećan zbog toga. Marin i Mrkela odrađuju dobar deo posla... Ja sam trener, moj zadatak je da od igrača izvučem maksimum, srećan sam što Bukari nije prodat, ali isto tako sam svestan da sam u klubu koji živi od finansija. Probali smo u prelaznom roku da smanjimo broj igrača, ostavimo kostur i probali smo da napravimo roster da se svi igrači izbore i dobiju priliku. 

BONUS VIDEO: "KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ": Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (4)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu