ZVEZDA ODRŽALA SKUPŠTINU KLUBA! Zvezdan Terzić: Bićemo šampioni i ove sezone

Tanjug

10. 02. 2024. u 13:32

OVE subote održana je redovna šesta sednica Skupštine FK Crvena zvezda, a tim povodom govorio je generalni direktor Zvezdan Terzić koji je rekao da će crveno-beli "nastaviti da budu najbolja u svemu jer je to obaveza" kao i da je siguran da će klub ponovo biti šampion Srbije.

ЗВЕЗДА ОДРЖАЛА СКУПШТИНУ КЛУБА! Звездан Терзић: Бићемо шампиони и ове сезоне

FOTO: FK Crvena zvezda

On je na početku obraćanja istakao da je svestan koji su ciljevi ekipa sa "Marakane".

- FK Crvena zvezda će kao najveći klub nastaviti da bude motor i lokomotiva celog SD, odnosno naše zvezdaške porodice. Rezultatima u prethodnih 10 godina pokazali smo da smo svesni šta je Crvena zvezda, najveći klub na ovim prostorima, svesni smo kakvu emociju ona izaziva i kakva su očekivanja i izazovi pred nama. Nastavićemo da budemo najbolji u svemu! To je naša obaveza - rekao je Terzić.

Dodao je da je Crvena zvezda najveći klub na ovim prostorima, i istakao da su navijači, kao i svi u klubu, gladni i željni novih uspeha, a to su dupla kruna i Liga šampiona.

- Najveće merilo našeg rada je kontinuitet dobrih rezultata koje Zvezda kao klub ima. Ono u šta sam siguran je da će Crvena zvezda i ove sezone biti šampion, što će biti osma titula u poslednjih 10 godina, od čega sedma u nizu, čime ćemo postaviti rekord srpskog fudbala po broju osvojenih prvenstava zaredom. Siguran sam u to i da ćemo naredne sezone igrati grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, što će biti osma godina zaredom da to činimo, ali naglašavam da ćemo tim formirati prema zahtevima Lige šampiona. Zvezda će napraviti kostur tima za Ligu šampiona i pripremati se za najelitnije klupsko takmičenje na svetu, koje smo i ove sezone igrali.

Govorio je Terzić i da Zvezda finansijski stabilno posluje i da su na to svi u klubu ponosni.

- U 2023. godini smo ostvarili prihod od preko 60 miliona evra, pozitivno ćemo završiti godinu uz profit koji ćemo objaviti kada naše službe završe sva knjiženja i obračune. Napravili smo od Crvene zvezde sistem koji je samoodrživ, pre svega zahvaljujući konstantnom razvoju i hrabrim investicijama. Imamo veliku tržišnu vrednost u igračima koja se povećala posle nastupa u Ligi šampiona. Naš veliki kapital je i UEFA koeficijent koji smo zaradili rezultatima na terenu. Rizik koji smo do sada preuzimali se isplatio - dodao je Terzić i istakao da je dug Crvene zvezde je u ovom trenutku daleko ispod nivoa godišnjeg prihoda.

- Danas je budžet Zvezde veći osam puta u odnosu na 2014. godinu kad smo došli u klub. Od tada pa do danas, klub je generisao 227 miliona evra prihoda samo od UEFA bonusa i transfera igrača, od čega 114 miliona evra od UEFA i 113 miliona evra od transfera igrača. Odgovoran smo i uspešan klub, veliki novac smo uneli u Srbiju. Od tada pa do danas, državi smo u budžet uplatili 34 miliona evra na ime poreza. Prihod od svih domaćih sponzora, donacija i TV prava u Srbiji je manji od iznosa plaćenog poreza - rekao je između ostalog Terzić tokom govora na Skupštini kluba.

Podsetimo, Crvena zvezda ove subote od 16.30 dočekuje Voždovac u prvoj utakmici drugog dela sezone u Superligi Srbije. Taj meč moći ćete da pratite na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!