PROMENILI SMO "KRVOTOK" TIMA: Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura o transferima i zašto se "Terzić sam sebi smeje"

M. Blažić

30. 01. 2024. u 18:49

PRELAZNI rok u Evropi ulazi u foto-finiš, a u Partizanu ne mare previše za završne aktivnosti većine klubova jer su praktično transferi u oba smera završeni već na početku završnih priprema na Kipru. Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura je u razgovoru sa medijima u Larnaki otkrio da je dolaskom Korejca Goha praktično podvučena crta.

ПРОМЕНИЛИ СМО КРВОТОК ТИМА: Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура о трансферима и зашто се Терзић сам себи смеје

FOTO: M. V.

- Planirali smo da promenimo ceo DNK ekipe u junu prošle godine. Kada smo završili polusezonu, znali smo da ćemo dovesti tri igrača, uz golmana Krunića koga tu nismo računali jer je već bio sa nama, čekali smo samo potpis ugovora. Bio je plan da dovedemo jednog zadnjeg veznog, ali smo angažovali dvojicu. Igor Duljaj je insistirao da to budu i Ovusu i Kastiljo i ispunili smo mu te želje. Izmenili smo ceo krvotok ekipe, a sada smo samo dodatno pojačali. Ekipa je kompletirana - jasan je Vazura.


Najatraktivnije pojačanje je Jung-Jung Goh od koga se očekuje da pompu koja ga je pratila pri dolasku ubrzo opravda na terenu.


- Gledali smo ga još od juna, ali su se tek sada stekli uslovi da ga dovedemo za mnogo manje para nego što su tražili letos. Tada su zahtevali 2.500.000 evra, a mi smo ga na kraju angažovali za 1.200.000 uz neke bonuse. Radili smo na njemu od početka decembra. Od Goha očekujemo mnogo, to je mlad igrač, mora da se prilagodi. 

Najnovije pojačanje - Gol sa dresom Partizana / FOTO: M. Blažić


Izlazni transferi su poput dolaznih završeni ekspresno.


- Nisam očekivao da ćemo ovako brzo prodati igrače pošto se u Evropi uglavnom više radi drugih 15 dana januara. Prelazni rok je živa stvar, nikad ne znaš u kom smeru ide i hoćeš li želje ostvariti. Radili smo vredno, počeli na vreme i uspeli sve da završimo.

Jedina neizvesnost trenutno u igračkom kadru vezana je za poziciju štopera.


- Miličić se nažalost povredio, već se oporavlja u Beogradu, očekujemo ga brzo na terenu. Nećemo dovoditi nikoga što se tiče prelaznog roka u Evropi. Kod nas i u nekim zemljama traje malo duže. Sačekaćemo da se vratimo u Beograd, da vidimo koliko će tačno trajati oporavak Miličića i u odnosu na to odlučiti šta i kako dalje.


Za razliku od nekih prethodnih godina Partizan je prošlog leta i ove zime “razbio kasu” za angažovanje pojačanja.


- Ulagali smo i ranije. Kupili smo Sadika za 1.750.000 evra. Ali za Saldanju je ceo sportski sektor insistirao da se dovede. Kad je tako, onda treba uložiti sve napore i dovesti igrača. Razlika u sadašnjem poslovanju je to što sada gledamo da pojačanja plaćamo kroz što više godišnjih rata. Jedino tako možemo da ispratimo visoke transfere i da dovedemo kvalitetne igrače. Otkako sam ja tu, nismo nikada uložili ovoliko novca. 


Titula se u Humskoj sanja skoro punih sedam godina…

- Normalno je da, posle pobede u derbiju, očekujete da se borite za titulu. Jesenji smo prvaci, pojačali smo tim, ispunili želje sportskom sektoru i treneru. Normalno je da se borimo za titulu. Naravno, neće biti lako. Zvezda ima najskuplji tim u svojoj istoriji, kako kažnju njeni čelnici - zaključio je prvi operativac kluba iz Humske.

Mateus Saldanja / FOTO: M. Vukadinović


Saldanja ostaje

PRIČE o prodaji najboljeg strelca Superlige Mateusa Saldanje su utihnule poslednjih dana.

- Saldanja ostaje, tu nema promena. Pokazao je da je jedan od najboljih naših igrača. I on je zadovoljan što ostaje. Kad bismo prodali Saldanju poslali bismo poruku svima da nismo zainteresovani za titulu. Tako da, nema ništa od njegove prodaje - kategoričan je Vazura.

Terzić se sam sebi smeje

IZJAVIO je generalni direktor večitog rivala Zvezdan Terzić da su tokom jeseni sudije pomagale Partizanu.

- Zaista mislim da se on smejao sa tim ljudima kojima je dao tu izjavu, kada su se ugasile kamere. Ispričao je vic. Svakako, hvala mu što je pohvalio Partizan. A ta priča da sudije nama pomažu je smešna. Svi u Srbiji znaju da mi nemamo pomoć sudija, niti tražimo, niti očekujemo. Samo neka se sudi fer i pošteno, svima - podvukao je Vazura.

Ne očekujem pritisak

VERUJE Miloš Vazura da u nastavku sezone neće biti “dejstava” izvan fudbalskog terena.

- Ne očekujem vanfudbalski pritisak. Što se terena tiče, tu naravno da očekujem pritisak. Ako neke sudije sude derbi, koji odlučuje titulu, pritisak je normalan. Ali to treba i sudijama da bude zadovoljstvo da sude tako veliki meč. Ne očekujem nikakav drugi pritisak. Ako ga bude bilo, reagovaćemo.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!