LEGENDI NE DAJU MIRA NI U GROBU: Iskopavaju telo legendarnog Pelea, ovo niko nije očekivao!

Novosti online

23. 01. 2024. u 22:00

Najnovije NBA vesti stigle su iz ekipe koja može da se podiči da ima dvostrukog uzastopnog dobitnika priznanja za najkorisnijeg košarkaša lige (MVP).

ЛЕГЕНДИ НЕ ДАЈУ МИРА НИ У ГРОБУ: Ископавају тело легендарног Пелеа, ово нико није очекивао!

FOTO: Tanjug/AP

Pele, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, preminuo je pre malo više od godinu dana, a uskoro bi mogla da bude urađena ekshumacija njegovih posmrtnih ostataka, i to iz iz sudskih razloga.


Evo kako je o tome javnost izvestila "Slobodna Dalmacija":

"Žena koja tvrdi da je Peleova tajna ćerka zatražila je ekshumaciju njegovog tela kako bi se DNK analizom utvrdilo da li li brazilska fudbalska legenda zaista njen otac.

Marija do Sokoro Azevedo dala je uputstvo svom advokatu da zatraži ekshumaciju gotovo pet godina nakon što je prvi put pokrenula postupak utvrđivanja očinstva.

Umro pre testiranja


Prema rečima advokata, Markosa Fernanda dos Santosa Souse, prvi testovi jesu bili negativni, ali je DNK test pokazao “veliku verovatnost” krvne veze između Pelea i 60-godišnje Marije. Dos Santos Sousa je kazao kako sada nema druge mogućnosti nego da zahteva ekshumaciju Peleovih posmrtnih ostataka kako bi se situacija razjasnila.

FOTO: Tanjug/AP

Legendarni fudbaler, koji je preminuo 29. decembra 2022. u 82. godini u bolnici u Sao Paulu nakon višestrukog kolapsa organa vezanih za komplikacije tumora debelog creva, u svom testamentu je predvideo mogućnost da ima još jedno dete. Saglasio se sa DNK testiranjem, ali je preminuo pre nego što je ono obavljeno. Pele se ženio tri puta i zvanično ima sedmoro dece, uključujući jednu usvojenu ćerku.

Marija do Sokoro Azevedo javno je o tvrdnjama da je Peleova ćerka govorila u brazilskom televizijskom programu, a tvrdi kako nije zainteresovana za njegov novac. Prvi put je DNK testiranje odlučila da traži 2019. godine kad je radila kao kućna pomoćnica u Sao Paulu. Kaže kako njena pokojna majka nikad nije slavnom fudbaleru rekla da je zatrudnela nakon što su imali kratku aferu u Sao Luisu u brazilskoj saveznoj državi Maranao.

FOTO: Tanjug/AP

Pele je 30 odsto bogatstva ostavio svojoj udovici, trećoj supruzi Marsiji Aoki, 60 odsto je trebalo da bude razdeljeno njegovoj deci, a preostalih 10 odsto na dvoje unučadi. U vreme smrti njegovo bogatstvo se procenjivalo na oko 90 miliona evra.

Pravo na nasledstvo


Dvoje njegove dece, Edinjo Nascimento i Flavija Kristina, saglasili su se s DNK testiranjem nakon što su pročitali Peleov testament. Ukoliko Marija do Sokorro Azevedo na kraju bude priznata kao njegovo osmo dete, imaće pravo da traži deo nasledstva koji je podeljen njenim (potencijalnim) sestrama i braći.

Augusto Miljoli, advokat Peleove porodice, istakao je kako će se porodica usprotiviti zahtevu za ekshumacijom na temelju činjenice da test koji je već ranije urađen pokazuje da Marija nije Peleova ćerka.

FOTO: Tanjug/AP

 

Peleu je 2022., pre njegove smrti, naloženo da se obavi DNK testiranje kako bi se utvrdilo da li je Marijin otac. To testiranje nije obavljeno zbog zdravstvenih razloga, ali je slavni fudbaler u testamentu jasno naveo potrebu za utvrđivanjem očinstva.

Pele, pravog imena Edson Arantes do Nascimento, sahranjen je 3. januara prošle godine u mauzoleju koji je kupio 19 godina ranije na groblju u Santosu. To groblje drži Ginisov svetski rekord kao najviše groblje na svetu, ima 32 sprata i u njemu je oko 16.000 grobova.

Detalj sa sahrane Pelea / FOTO: Tanjug/AP

Peleov mauzolej, koji se prostire na oko 200 kvadratnih metara, nalazi se na devetom sprate jedne od zgrada koje čine groblje. S njegovog prozora pruža se pogled na stadion Santosa, kluba u kojem je legendarni igrač proveo veći deo fantastične karijere tokom koje je osvojio i tri titule svetskog prvaka s Brazilom.

Do danas je jedini fudbaler kome je to uspelo".

BONUS VIDEO: In memoriam - Pele, kralj fudbala

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024