NIKO KAO MITAR! Srbin iza sebe ostavio Kejna, Holanda, Mbapea, Ronalda...

Tanjug

14. 12. 2023. u 14:47

Iznenadio je fudbalski svet kada je rešio da dres Fulama zameni za onaj iz Saudijske Arabije, ali se to ubrzo pokazalo kao odličan potez, Aleksandar Mitrović na Bliskom istoku dominira toliko da ceo svet i dalje govori o njemu.

НИКО КАО МИТАР! Србин иза себе оставио Кејна, Холанда, Мбапеа, Роналда...

Foto: EPA-EFE/STRINGER

A sada mu je stiglo i jedno priznanje koje govori da je srpski napadač najbolji napadač na svetu u sezoni na izmaku!

Napravljena je analiza koja je obuhvatila 10 najboljih liga planete, te ligu Saudijske Arabije. Računati su golovi u svim takmičenjima i za nacionalni tim.

Specijalizovani portal Transfermarkt je napravio analizu koja kaže da je Mitrović najbolji.

Reč je o kategoriji najbolji strelac, a Mitrović je na 30 utakmica, postigao 27 golova, a dodao je i četiri asistencije.

Inače, u konkurenciji je bilo 10 najboljih liga sveta, pa je tako Mitrović iza sebe ostavio mnoga zvučna imena - Kristijana Ronalda, Erlinga Holanda, Kilijana Mbapea, Nejmara, Harija Kejna...

Upravo je Kejn drugoplasiran, sa golom manje, dok je Ronaldo postigao dva manje od Mitrovića. Mbpae je postigao 24 golova na 24 nastupa za PSŽ, a Holand dva manje od Francuza.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)