SADA JE SVE JASNO! Zvezda traži(la) zamenu za Baraka Bahara

Novosti online

11. 12. 2023. u 13:01

Prethodnih nedelja uveliko se govori o sudbini Baraka Bahara na klupi Crvene zvezde koju bi mogao da napusti već na polusezoni.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО! Звезда тражи(ла) замену за Барака Бахара

FOTO: M. Vukadinović

Nedavno se pojavila i informacija da je Zvezda kontaktirala sa nekadašnjim pomoćnikom Jirgena Klopa Željkom Buvačem u nameri da zameni izraelskog stručnjaka, a potvrda ove tvrdnje stigla je od člana uprave moskovskog Dinama gde od februara 2020. godine obavlja funkciju sportskog direktora Dmitrij Gafin.

"Popričali smo sa Željkom Buvačem oko njegovog mogućeg imenovanja za glavnog trenera u Crvenoj zvezdi. Informacija o tome da je on interesantan Zvezdi, ali i nekim drugim klubovima je tačna. Ali Željko će ostati kod nas", ne ostavlja dilemu Gafin u izjavi za rusku državnu agenciju TASS.

Buvačeva igračka karijera posle Borca iz Banjaluke (član čuvene generacije iz 1988. godine koja je osvojila Kup Jugoslavije) nije bila na najvišem nivou, ali je trogodišnji period iz Majnca presudno uticao na prijateljstvo, kasnije i saradnju sa Jirgenom Klopom kojem je bio pomoćnik u Majncu, Borusiji Dortmund i Liverpulu pre nego što se razišao sa nemačkim stručnjakom 2018. godine.

Iako se nakon toga dovodio u vezu sa pojedinim trenerskim poslovima, Buvač je prihvatio ponudu Dinama iz Moskve gde je postao sportski direktor početkom 2020. godine, gde je i danas.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini