"SMEMO LI TO DA RADIMO?!" Spasao klub - ovako mu se odužili: Neverovatna priča DŽuda Belingama koja je oduševila sve(t)

Novosti online

30. 11. 2023. u 20:13

DžUD Belingam važi za jednog od najboljih mladih fudbalera današnjice, Englez bi uz Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea trebalo da važi za jednog od igrača koji će obeležiti eru. Njegov put počeo je na neverovatan način.

СМЕМО ЛИ ТО ДА РАДИМО?! Спасао клуб - овако му се одужили: Невероватна прича Џуда Белингама која је одушевила све(т)

FOTO: EPA

Vezista je oborio rekord Real Madrida, uradio nešto što nikada nije ni Kristijano Ronaldo u Ligi šampiona, a o njegovim počecima mogao bi da se napravi i film.

U dresu Birmingema debitovao je sa 16 godina i 38 dana. Dres tima sa "Sent Endrusa" nosio je svega jednu sezonu pre nego što je u sezoni 2019/2020 prodat za 25 miliona funti Borusiji iz Dortmunda.

Za klub u kojem je ponikao odigrao je svega 44 puta... Učesnik Čempionšipa bio je impresioniran onim što je Belingem uradio.

Nakon samo jedne sezone povukao njegov dres sa brojem 22.

Najbolji mladi fudbaler sezone otkrio je kako je do toga došlo.

- Rekli su mi "niko neće nositi broj 22 dok se ti ne vratiš u Birmingem". Upitao sam "Stvarno"? Imao sam dobru sezonu iza sebe, ali ništa posebno. Pogledao sam oko sebe i pitao "Čekajte, da li uopšte smemo to da uradimo"?, rekao je nedavno Belingam francuskom "L'Ekipu" i dodao:

- Razumem poziciju i odluku, moj transfer spasao je  klub, bio je u teškoj situaciji. Divim se igračima ovog kluba. Tim je osvojio Liga Kup na Vembliju, a moji heroji bili su Seb Larson, Kreg Gardner i Li Bojer.

"Plavci" su ostali verni odluci donetoj pre tri godine, uprkos promeni vlasništva. Klub je poručio da bi ovakav čin mogao da inspiriše mlade igrače da krenu Belingamovim stopama.

- U kratkom vremenskom roku Džud je postao ikona našeg kluba, pokazavši šta može da se dostigne talentom, vrednim radom i posvećenošću. Brižnost, skromnost i prijateljsko ponašanje van terena prave od njega impresivni uzor mladima. Dres broj 22 postao je sinonim za Belingema. Klub je odlučio da bi prikladno bilo povući njegov dres, u sećanje na jednog od nas i kao inspiracija drugima.

Belingam sada u Realu nosi broj 5, koji je nosio Zinedin Zidan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)